Afbeelding
Foto: José van den Bighelaar

Scholieren lopen zich warm voor Drutenloop 2017

Algemeen

DRUTEN - In de afgelopen jaren was er steeds een grote de deelname van de jeugd aan de Drutenloop. Ook dit jaar is de verwachting dat er weer veel jeugdige lopers zullen zijn.

In de afgelopen weken ( en ook in deze week nog) werden er vanuit Actief Maas en Waal tientallen loopclinics gegeven aan de ongeveer 1500 leerlingen van de 7 basisscholen in de gemeente Druten. Het is een mooie warming-up als voorbereiding op de 11e Drutenloop, a.s. zondag 2 april!

De kinderen kregen de loopclinics in de speelzaal, gymzaal, sporthal of buiten in de omgeving van de school. Zo konden zij ontdekken hoe leuk en gezond het hardlopen kan zijn. Ook kregen zij in deze lessen tips en trucjes over de beste manier van lopen. Zoals het ervaren hoever het lopen van 500 m, 1 of 3 km nu werkelijk is. En vooral; hoe kan ik dan het best mijn krachten verdelen!

Meedoen
Het lopen van een hele snelle tijd of zelfs één van de winnaars zijn is voor de meesten niet het belangrijkste doel. Wél dat ze ervaren hoe leuk het kan zijn om mee te doen aan de Drutenloop onder belangstelling en aanmoediging van een groot publiek. De jeugdlopers kunnen zich natuurlijk alléén opgeven, maar het is ook super leuk om met vriendjes/vriendinnetjes samen mee te doen. Of nog beter: meedoen met de hele klas. De sportiefste klas van de school! Meer info: www.actiefmaasenwaal.nl