Daan en Juup Reijers.
Daan en Juup Reijers. Foto: John van Gelder

Hardloopbroertjes gaan voor podiumplaats

Algemeen

AFFERDEN - Daan en Juup Reijers hebben in hun liefde voor Feyenoord en het voetballen bij Victoria'25/SCD'33 een gemeenschappelijke sportieve achtergrond. Daarnaast zijn de twee fanatieke hardlopers. Vorig jaar liepen ze beiden in de prijzen bij de Drutenloop. Op 2 april, bij de elfde editie, gaan ze weer voor een podiumplaats.

De negenjarige Daan werd in 2016 op één seconde tweede in de groep jongens 7-8 jaar. 'Ik liep de hele tijd vooraan, maar verspeelde de eerste plek nadat ik mijn enkel verstuikte. Nu start ik in de groep 9-10 jaar en wil vooraan meedoen. Lopen is voor mij, naast het voetballen, een mooie sport. Je spieren worden er sterker van, en dat is ook mooi meegenomen voor voetbal', aldus de jonge sporter.

Voor de eer
Hardlopen doet hij regelmatig: 'Ik loop elke dag wel vijf kilometer, extra looptrainingen zijn niet nodig.' Voor wat betreft wedstrijden blijft zijn kalender beperkt tot de Drutenloop en de sponsorloop van school. Aan het Drutense loopevenement doet hij mee 'voor de lol'. 'Als ik eerste word, doe ik dat voor de eer', aldus Daan.

De jonge hardloper is bovendien helemaal weg van voetballen. Hij speelt in Afferden bij de E2 en volgt alle wedstrijden van zijn favoriete club Feyenoord. 'Ik zou best profvoetballer willen worden, bij Feyenoord natuurlijk', zegt hij enthousiast. Ook zijn broertje Juup is wekelijks te vinden op het sportcomplex in Afferden. Hij voetbalt in de F1. Dat betekent twee keer per week trainen, en op zaterdag een wedstrijd spelen. Zijn voorkeur gaat uit naar het zélf voetballen, terwijl Daan ook alles volgt op televisie. De nu zevenjarige Juup won vorig jaar de Drutenloop in de groep jongens tot en met zes jaar. Hij start nu bij de jongens 7-8 jaar. 'Ik wil net als vorig jaar bij de allerbesten horen. Dat lijkt me leuk', aldus de ambitieuze loper.

Inschrijven
Inschrijven voor de Drutenloop kan nog tot en met donderdag 30 maart via www.drutenloop.nl.

Door Anton Janssen