Afbeelding
Foto: John van Gelder

Opening seizoen De Grote Rivieren Heerewaarden

Algemeen

HEEREWAARDEN - Op zondag 2 april opent Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden haar deuren weer voor een nieuw toeristenseizoen. De toegang is op deze dag gratis. Het bezoekerscentrum is deze dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

De dag start met een wandeling bij Oud fort St. Andries bij de Sahara (tegen betaling). Om 12.30 uur komt er een hele speciale Professor om het seizoen officieel te openen. U wilt haar niet missen.

Vaste bezienswaardigheden
Beproefde publiekstrekkers zijn uiteraard ook dit seizoen weer toegankelijk, zoals de authentieke vissersboot (een schokker) die al vanaf de Van Heemstraweg zichtbaar is en waarmee onze voorouders op de Waal op zalm visten. Binnen in het bezoekerscentrum zie je hoe groot zo'n zalm kan worden en in het aquarium zwemt de steur, tegenwoordig een zeldzame vis die wel honderd jaar oud kan worden.

Nieuw in 2017
Nieuw dit jaar is het experimentenlab waar kinderen aan de hand van 'proefjes' verrast zullen worden door hun eigen leergierigheid en vindingrijkheid. Verder is er het vernieuwde blotevoetenpad, waar je de sensatie van verschillende natuurlijke ondergronden aan je blote voeten kunt ervaren.

Het bezoekerscentrum is geopend van april tot november, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Langestraat 38 te Heerewaarden. Meer informatie tel: 0487-572831 of www.bcdegroterivieren.nl