Afbeelding
Foto: Stichting KunstBakens

KunstBakens 2017 gaat naar buiten

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De inschrijving voor KunstBakens 2017, de Maas en Waalse kunstroute is geopend. Evenals in voorgaande jaren wordt ook dit jaar de route uitgezet in de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Tijdens dit evenement exposeren kunstenaars in hun eigen atelier, maar ook op bijzondere locaties.

In deze editie van KunstBakens krijgt kunst ook de ruimte in het buitengebied van Maas en Waal. Het Maas en Waalse landschap, met bijvoorbeeld zijn uiterwaarden langs de rivieren en de natuurlijke oeverwallen langs de watergangen in de polder, is steeds onderhevig aan veranderingen. Een continue spel met beïnvloeding van de natuur door water en de mens. Stichting KunstBakens voelt zich betrokken met de Maas en Waalse natuur en wil dit landschap via de kunst onder de aandacht brengen.

Op verschillende plekken in het landschap bestaat de mogelijkheid te exposeren. De kunst kan specifiek gericht zijn op een bestaande locatie, maar het mag ook zelfstandig werk zijn. Of een projectmatige aanpak, waarbij de kunstenaar op locatie een werk of andere kunstuiting realiseert. Zoals elk jaar is er ook ditmaal een thema verbonden aan de route, dit jaar gaat Stichting KunstBakens voor reflectie.

Inschrijven
Kunstenaars die zich aangesproken voelen en willen deelnemen aan dit evenement, dat zich afspeelt op 23 en 24 september, worden uitgenodigd zich aan te melden en documentatie in te sturen. Ook kunstenaars van niet genoemde gemeenten zijn welkom als gast bij KunstBakens. Inschrijfformulier en deelnemersvoorwaarden zijn te vinden op www.kunstbakens.nl. Meer informatie over kunst in het buitengebied is te verkrijgen via info@kunstbakens.nl. De inschrijving sluit op 1 mei a.s.

De route van 2016 was een groot succes, met veel positieve reacties van bezoekers en deelnemers. Een terugblik met veel foto's is te vinden op www.kunstbakens.nl