Afbeelding
Foto: Gemeente Beuningen

Prettig Thuis Kenniscentrum geopend in Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Senioren en mensen met een beperking wonen steeds langer thuis. Veel van hen vragen zich af hoe ze veilig, comfortabel en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Voor meer informatie hierover zijn inwoners welkom bij het Prettig Thuis Kenniscentrum.

Op donderdag 24 november opende wethouder Jan Kersten in Beuningen het Prettig Thuis Kenniscentrum aan de. Zorgbehoevenden en mantelzorgers kunnen hier terecht voor gratis onafhankelijk en persoonlijk advies en informatie over hoe je langer zelfstandig, comfortabel en veilig kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld wanneer zij vragen hebben als 'Welke hulpmiddelen zijn er op de markt en welke heb ik nodig? Waar kan ik deze hulpmiddelen krijgen? Zijn ze geschikt voor mij en voldoen ze aan mijn wensen? Kan ik aanspraak maken op een vergoeding?' Opgeleide ouderenadviseurs van de Vereniging van Senioren Beuningen adviseren hierbij.

Showroom
Er is een showroom waar de inwoners diensten en producten op het gebied van wonen, welzijn, zorg, ondersteuning en begeleiding kunnen bekijken en proberen. Denk daarbij aan alarmeringssystemen, drempels en beugels. Via het kenniscentrum komen inwoners eenvoudig in contact met gespecialiseerde bedrijven.

Inwoners kunnen bij het kenniscentrum ook terecht om ervaringen met hulpmiddelen te delen. Door ervaringen te delen kunnen leveranciers hun producten aanpassen en beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.

Meer informatie
Het Prettig Thuis Kenniscentrum is gevestigd aan het gebouw Wijdeveste aan de Zonnebloemveld 3 in Beuningen. Het kenniscentrum is door inwoners op afspraak te bezoeken. Inwoners die het Prettig Thuis Kenniscentrum willen bezoeken, meer informatie willen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Stichting Perspectief. Daarvoor kunnen zij contact opnemen met Joseph Vink via telefoonnummer 024-6750939 of e-mail josephvink@stgperspectief.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website www.prettigthuis.info. Samenwerking Prettig Thuis Kenniscentrum

Het Prettig Thuis Kenniscentrum is in samenwerking tussen de gemeente Beuningen, de Vereniging
van Senioren Beuningen, weMaron BV en Stichting Perspectief ontstaan.