King of Queens
King of Queens Foto: Wilcas

King of Queens van stal Wilcas Nederlands kampioen

Algemeen

ALTFORST - Zaterdag 15 oktober waren de Nederlands Kampioenschappen voor Shetlanders in Lunteren. Alle kampioenen van elke regio streden daar om de titel Nederlands Kampioen, zo ook King of Queens van stal Wilcas van Caspar en Wilma Gubbels uit Altforst. Die Shetlander mocht fokvereniging Maas en Waal en Rijk van Nijmegen vertegenwoordigen als kampioen van de regio.

Nu moest King of Queens tegen andere veulens uit het hele land strijden en ook dat won hij. King of Queens mag dus Nederlands kampioen heten in de categorie Veulens overige maten. De jury omschreef hem als een zeer mooi lang gelijnd veulen met een beste coupe en goede benen die hij vlot gebruikt. Zijn vader is de top hengst Elandro van de Veldhoeve die eveneens in eigendom is van stal Wilcas. Zijn moeder is de zeer bekende nationale kampioensmerrie Kristie van Flieren, grondlegger van stal Wilcas.

Stal Wilcas is een kleine fokkerij die al veelvoudig grote resultaten boekte. Diverse hengsten werden al goedgekeurd en een tigtal merries werd al eens kampioen. Verschillende nakomelingen van de Shetlanders gingen onder meer naar Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.