Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Bijzondere bouwwerken bij Het Dijkmagazijn

Algemeen

BEUNINGEN - In de Beuningse uiterwaarden kunnen kinderen tussen de acht en dertien jaar woensdag 19 oktober aan de slag om een hut te bouwen. Met zaag en mega-knipschaar trachten de deelnemers zelf, of met hun ouders, broertjes en/of zusjes, een prachtig bouwwerk neerzetten. Het Dijkmagazijn zorgt voor wat lekkers bij een kampvuurtje.

Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods. Er ligt materiaal volop om een mooie hut te bouwen: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. Met een grondboor kun je de dikste takken stevig in de grond steken.

Hutten bouwen
Hoe ziet jouw ideale hut eruit? Hoe groot wordt het bouwwerk? Kun jij er alleen in? Of is er ruimte voor de hele familie? Wie zijn hut bekleedt met gras of herfstbladeren, kan er ook nog lekker zacht in gaan liggen en naar buiten spieden of er geen grote wilde dieren aankomen. Voor een jachtpartij is er die dag geen tijd meer. Wel is er voor iedereen na afloop chocolademelk. En pas op, want je hut van wilgentakken kan ook een lekkernij zijn voor de wilde paarden die wel zin hebben in een lekker hapje. De activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur en start bij Het Dijkmagazijn in Beuningen. Er kunnen maximaal twintig kinderen tussen de acht en dertien jaar deelnemen. De kosten bedragen 2,50 euro per kind. Ouders en grootouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier betalende en helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Agenda
De komende weken staan er bij Het Dijkmagazijn nog meer kinderactiviteiten op het programma. Op woensdag 2 november kunnen kinderen, samen met bewoners van zorgcentrum Alde Steeg, herfststukjes maken. De week erop is er een Heksentocht rondom de Weurtse Plas. Op woensdag 16 november is er een knutselmiddag, waarbij een vogelvoederhulp gemaakt wordt. Op woensdag 23 november kunnen kinderen uilenballen pluizen. Meer informatie en reserveren: www.hetdijkmagazijn.nl, kijk ook eens op www.facebook.com/Dijkmagazijn.