Anti-rimpelcreme maken bij het Dijkmagazijn
Anti-rimpelcreme maken bij het Dijkmagazijn

Activiteiten Kinderboekenweek in de regio

Algemeen

MAAS EN WAAL - Vandaag, woensdag 5 oktober gaat de kinderboekenweek van start. Het thema van dit jaar is: Opa's en Oma's, voor altijd jong. Er zijn in de regio tal van activiteiten voor kinderen én ouderen.

Beuningen
Bibliotheek Beuningen en Het Dijkmagazijn verzorgen op woensdag 12 oktober activiteiten in zorgcentrum Alde Steeg, in het kader van de kinderboekenweek. Ouderen en kinderen hebben elkaar veel te vertellen, over bijvoorbeeld favoriete spelletjes, stout zijn en kattenkwaad uithalen. Wie het interessant vindt kan geschminkt worden om er jonger of ouder uit te zien, en met speciale hulpmiddelen kunnen ledematen en zintuigen aangepast worden. Hoe voelt het eigenlijk om stramme benen te hebben?

Het Dijkmagazijn brengt kruiden uit de natuur mee om anti-rimpel zalf te maken. Voor iedereen is er na afloop een klein potje zalf om je mee in te smeren en voor altijd jong te blijven. Iedereen is van 15.00 tot 16.00 uur van harte welkom bij zorgcentrum Alde Steeg aan de Bongerdstraat 84 in Beuningen. Deelname is gratis. Aanmelden voor de activiteit kan via dijkmagazijn@hetnet.nl.

Beneden-Leeuwen
Basisschool De Leeuwenkuil brengt in het kader van de kinderboekenweek een bezoek aan Streekhistorisch Museum 2Stromenland. Woensdag 5 oktober gaan de groepen 1/2 naar het museum, de overige groepen volgen in de dagen erna. De leerlingen beleven in het museum hoe hun grootouders en overgrootouders woonden en naar school gingen. Ze krijgen een interactieve rondleiding. Ze mogen klanten bedienen in de winkel aan huis of ze zitten in de schoolbank en wanen zich in de tijd van Ot en Sien, met klompen aan, schrijvend op een lei.

Ook op school zijn er tal van activiteiten. Er wordt een ruimte omgetoverd tot school-/huiskamer uit de tijd van de (over)grootouders. Daar is voor de jongste kinderen een toneelstukje te zien, voor de bovenbouw leerlingen is er een quiz. In de ruimte zijn voorwerpen die nu niet meer gebruikt worden, kinderen kunnen er spelen met oud speelgoed, hun eigen stamboom maken, liedjes zingen uit de oude doos en nog veel meer.

Druten
In Bibliotheek Druten is op donderdag 6 oktober de workshop 'Lekker voorlezen met je kleinkind'. Aan de hand van een prentenboek krijgen grootouders tips hoe ze samen met hun kleinkind een verhaal nog leuker kunnen maken. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl. De workshop duurt van 10.30 tot 11.30 uur.

Op vrijdag 14 oktober kunnen kinderen de workshop Boekvouwen volgen. In de bibliotheek liggen afgeschreven boeken klaar, die omgetoverd kunnen worden tot iets moois. Vooraf aanmelden kan via www.bibliotheekrivierenland.nl. De workshop duurt van 15.00 tot 17.00 uur.