Marjolein Buis.
Marjolein Buis. Foto: Stichting Marjolein Buis Sportief

Marjolein Buis ligt op koers

Algemeen

RIO DE JANEIRO - Marjolein Buis speelde zaterdag 10 september haar eerste wedstrijd in het enkelspel rolstoeltennis tegen de Colombiaanse Angelica Bernal. Na een zenuwslopende eerste set, waarin Buis in de tiebreak twee setpoints tegen overleefde en die won, stootte ze met een 6-2 in de tweede set door naar de tweede ronde.

Zondag 11 september begon Marjolein deze tweede ronde tegen Charlotte Famin uit Frankrijk. De eerste set ging met de duidelijke cijfers 6-2 naar Buis. In de tweede set kreeg haar tegenstandster meer vat op het spel van Buis en bleef het tot het eind toe spannend, heel erg spannend. Uiteindelijk wist Buis deze set ook te winnen en wel met 7-5. 'Ik moest er weer hard voor knokken, maar voorlopig zit ik in de kwartfinale', aldus Buis. 

Iets meer dan een uur later moest ze al weer de baan op voor haar eerste partij in de damesdubbel. Met Diede de Groot speelde ze in deze eerste ronde tegen het Amerikaanse koppel Mathewson/Verfuerth. Met goed spel wonnen ze met 6-2 en 6-4 en sloten daarmee een prachtige maar voor beide dames erg vermoeiende dag af. Buis komt daarmee steeds dichter bij haar ultieme doel, twee medailles vanuit Rio mee naar huis nemen. Haar zelfvertrouwen neemt steeds meer toe en met de steun van familie en vrienden die mee naar Rio gereisd zijn heeft Marjolein de steun die ze nodig heeft om Nederland trots op haar te laten zijn. Vandaag, maandag 12 september, mogen de speelsters wederom tweemaal de baan op om zowel de single als de dubbel te spelen.

Door Rob Buis