Het lijmen en plakken van zaden vergt de nodige precisie.
Het lijmen en plakken van zaden vergt de nodige precisie. Foto: Ruben Schiks

Corsoclub Maas en Waal maakt zich op voor Fruitcorso Tiel

Algemeen

MAAS EN WAAL - De laatste hand is gelegd aan de constructie van de praalwagen van Corsoclub Maas en Waal. In de hal van Boomkwekerij van Rijn in Wamel wordt de kersverse creatie momenteel voorzien van een kleurrijk mozaïek van fruitsoorten, groenten, pitten en zaden. Ruim honderd lassers, bouwers, fruitplukkers, pittenplakkers en koffiezetters werken sinds maart gebroederlijk samen aan de totstandkoming van hun trots.

Corsoclub Maas en Waal dingt dit jaar mee naar de eerste prijs met een reusachtige kameleon. Het dier verandert niet van kleur, maar aan beide kanten in een reclamebord. De 'Reklameleon' is een ontwerp van de hand van Paul Zwaan. 'Ieder mens ziet dagelijks 1.546 reclame-uitingen. Voor velen is dat een vanzelfsprekendheid, maar wat als dit invloed gaat hebben op onze natuur', aldus Zwaan.

Ieder jaar legt de club de lat hoger om het publiek te verrassen met een creatief ontwerp en technische hoogstandjes. Ook ditmaal slaagde de bouwploeg van de club er in om geavanceerde snufjes in het ontwerp door te voeren. 'In de buik van de kameleon zullen aan beide kanten tien vlakken 180 graden draaien, waardoor de huid als het ware verandert in beeldende reclame', licht Zwaan trots toe. Wat deze reclame-uiting zal zijn, blijft nog even een verrassing.

Een eerste plaats, met lof van de jury, zou een ultieme kroon op het werk van de jonge Tielse ontwerper zijn. Bovenal is de saamhorigheid binnen de club het allerbelangrijkst. In het fruitdomein aan de Van Heemstraweg in Wamel vloeien, tussen al het lijm- en plakgeweld door, dan ook liters koffie en is er vaak tijd voor een dolletje. Voor de totstandkoming van de praalwagen is de club nog op zoek naar mensen die in de laatste weken mee willen helpen met het schoonmaken van de producten. 'Wie het leuk vindt zijn steentje bij te dragen is van harte welkom. Iedereen kan vrijblijvend de hal binnenlopen om een aantal uurtjes mee te helpen. Denk daarbij aan het snijden van groenten', aldus Paul.

Open dag
Wie graag eens van dichtbij wil zien hoe een corsowagen vorm krijgt, is welkom tijdens de open dag op zaterdag 3 september. Van 10.00 tot 16.00 uur openen de deuren van de bouwplaats aan de Van Heemstraweg 103 in Wamel voor publiek. De vakmannen- en vrouwen van Corsoclub Maas en Waal vertellen belangstellenden graag over hun bijzondere hobby. Die dag vormt de bouwhal van de club eveneens een stopplaats tijdens het Bourgondisch Fruitwandelen. Voor meer informatie, zie: www.corsoclubmaasenwaal.nl.