Inspirerend innovatief

Algemeen

Eigenlijk zou Google de titel Beuningse ondernemer van het jaar moeten winnen, de zoekmachine is namelijk hard nodig als je hoort wie de drie genomineerden zijn.

Mark van Loveren is eigenaar van die tankstations met een schelp, dat was nog makkelijk. Willy Derks blijkt iets diervriendelijks met kippen en eieren te doen en Petra en Michiel Bennink repareren endoscopen. Tja, iemand moet het doen.
Niets ten nadele van deze hardwerkende ondernemers, maar dit mede door de gemeente georganiseerde 'event' is een soort opgewaardeerde nieuwjaarsreceptie met een prijsuitreiking en sprekers die standaard te lang van stof zijn. En dan die jeukende slogan: "Innovatief Beuningen Inspireert". Volgens mij leidt inspiratie juist tot innovatie, maar daar zal het veel te dure reclamebureau die deze holle kreet bedacht niet van wakker liggen.

Maar het kan nog gekker. Zo meldt het persbericht: "Ondernemers kunnen ook partner worden van het Business Event Beuningen. Hieraan zitten enkele voordelen, waaronder de mogelijkheid om voorafgaand aan het evenement te dineren met de genomineerden." Dus als je de poeplap trekt en de kas spekt, krijg je exclusieve 1-op-1-tijd met deze magnaten? Wat een eer! Met alle respect voor de genomineerden, dit is Beuningen en niet New York. Het persbericht doet of je gaat netwerken met de elite van de internationale bedrijfstop. Maar we hebben het hier toch echt over mensen die je gewoon kunt bellen of tegen het lijf loopt bij supermarkt of snackbar. Gewoon een visitekaartje uitwisselen terwijl de frikadellen in het vet gaan werkt prima. Je zou het bijna inspirerend innovatief noemen.

Trouwens, de jury stelt zulke absurd hoge voorwaarden dat alleen de grotere Beuningse bedrijven kans maken op de titel. De thuiskapper die als enige raad weet met uw futloze haar of dat kledingzaakje waar ze uw smaak en maat kennen komen daardoor nooit in aanmerking. Dat is zonde, want juist 'die lokale kleur' blijft belangrijk. Geeft u daarom gewoon komende week uw eigen favoriete lokale winkel een compliment. Dat is meer waard dan al die prijzen.

Dhr. E. van Wijk