Jobke van de Vijver.
Jobke van de Vijver. Foto: Ger Loeffen.

De wereld volgens Jobke

Algemeen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Weurt, Winssen, Beuningen en Ewijk over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week: Jobke van de Vijver (11) over haar favoriete plek: Kinderboerderij De Hosterd. 

'Dit is een hele mooie plek om foto's te maken. Natuurlijk van de dieren, maar ook van de bloemen, het water en zelfs van de lucht'.

Fotografe
De 11-jarige Jobke van de Vijver is een enthousiast fotografe. Met haar foto's wil ze de wereld in beeld brengen. De wereld zoals zij die ziet. 'Een mooie bloem kun je op heel veel verschillende manieren fotograferen. Dan ziet het er steeds weer anders uit.'

Beelddenker
'Ik merk ook dat ik vaak in beelden denk. Als ik ergens loop, dan zie ik de foto die ik zou willen maken al voor me,' zegt Jobke.

Geschiedenis en kunst
Jobke gaat na de zomervakantie naar groep 8 van de Triangel. 'Vooral geschiedenis en kunst vind ik leuk op school. Het zijn vakken die ervoor zorgen dat je over de wereld gaat nadenken.' Wat ze later wil worden dat weet ze nog niet precies, maar 'iets met fotografie' staat zeker op haar lijstje.

Dieren
'Ik ga wel twee of drie keer per week op pad om foto's te maken. Heel vaak kom ik hier bij de kinderboerderij terecht. Mijn favoriete dier is de pauw, maar die is heel moeilijk om goed in beeld te brengen. De twee kleine paarden die hier lopen zijn ook leuk. Ze komen meteen naar je toe.'

'Meestal maak ik foto's met m'n telefoon. Als je daar een goede foto mee wil maken, dan moet je vooraf heel goed nadenken. Daarom ga ik ook het liefst alleen op pad. Dan heb ik alle tijd om het allermooiste plaatje te maken,' sluit Jobke af.

Favoriete plek
Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl of reageer op dit bericht.

Door Willeke Guelen.