Foto: Niels Stam Fotografie
Foto: Niels Stam Fotografie

Jac van Dongen stopt als wethouder

Algemeen

DRUTEN - Jac van Dongen, wethouder namens Welzijn Druten, stopt op 14 augustus, de dag waarop hij 65 jaar wordt. Dat heeft hij vanavond in de raadsvergadering medegedeeld. Zeven jaar en twee maanden trok hij de kar als wethouder Werk en Inkomen, Welzijn en Zorg, Kunst en Cultuur en Onderwijs en Sport.

Jac van Dongen verhuisde toen hij vier jaar was van Gilze-Rijen naar Boven-Leeuwen, waar zijn vader directeur werd van de Lagere Landbouw School. Het was in 2009 dat hij Sjaak Koppers tegen het lijf liep die opstapte als wethouder, vanwege de 'Kubusnoodlokalenaffaire', en hem benaderde voor de post van wethouder. Jac was toen net gestopt als Operations Manager bij John Deere in het Limburgse Horst. Hij vindt het nu het juiste moment om te stoppen. 'De transities in de zorg staan goed op de rails, al is er nog veel werk te doen. Ik kan en durf het nu in ieder geval goed over te dragen aan een opvolger'.

In onze papieren uitgave van woensdag 6 juli verschijnt een uitgebreid interview met Jac van Dongen, waarin hij terugblikt op zijn carrière als wethouder en vooruitblikt op zijn naderende pensionering.