Afbeelding

Tik Hard pakt Maas en Waalse beker

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het jaarlijkse bekertoernooi van de Maas en Waalse Tafeltennisbond (MWTB) is gewonnen door het vierde bekerteam van Tik Hard uit Wamel, in de finale werd Smash uit Bergharen met 6-3 verslagen.

Het afgelopen jaar zijn er diverse speelrondes geweest waarna uiteindelijk Tik Hard uit Wamel en Smash uit Bergharen als sterksten overbleven. De finale werd gespeeld in het VTC in Wamel, waar na een mooie entree van de spelers de wedstrijd kon beginnen. De Tik Hard leden waren vermomd als the A-Team en de gebroeders Kersten uit Bergharen kwamen binnen op kerstmuziek. Als eerste speelden Margot Veliscek (Tik Hard) en Fred de Vaal (Smash) hun wedstrijd. De twee spelers maakten er een spannend duel van, maar uiteindelijk trok Margot na vijf sets aan het langste eind.

Voor de tweede wedstrijd betraden Emiel Kroese (Tik Hard) en Sjaak Kerstens (Smash) het strijdtoneel. Sjaak speelde een uitstekende partij en gaf Emiel geen enkele kans zich in de wedstrijd te spelen, de speler van Smash won het duel overtuigend met 3-0. Hierna was het de eer aan Eric Zondag (Tik Hard) en Toon Kerstens (Smash). Eric speelde een slimme wedstrijd en bracht met een 3-0 overwinning Tik Hard op een 2-1 voorsprong. Emiel en Fred maakten er in de vierde wedstrijd een spannende pot van, maar de Tik Hard-speler trok in vier sets aan het langste eind. Hierna bracht Toon zijn club Smash terug in de wedstrijd door van Margot te winnen wat de tussenstand op 3-2 voor Tik Hard bracht.

In de zesde partij van de avond waren Eric en Sjaak aan elkaar gewaagd maar de thuisspeler trok in vier sets de wedstrijd naar zich toe wat de club uit Wamel op 4-2 voorsprong zette, slechts één punt van de benodigde vijf punten die nodig waren voor de bekerwinst. Toon hield vervolgens Smash in de wedstrijd door in een mooie vijfsetter Emiel te verslaan. In de achtste wedstrijd haalde Eric dan toch de MWTB-beker binnen voor Tik Hard, een overwinning in vier sets tegen Fred was genoeg om het beslissende vijfde punt voor de Wamelse club veilig te stellen.

Als afsluiter speelden Margot en Sjaak nog de afsluitende wedstrijd, de overwinning van de enige dame in het gezelschap zorgde voor een 6-3 eindstand. Hiermee haalde Tik Hard 4 de vijfde bekerwinst van Tik Hard binnen in de geschiedenis van het Maas en Waalse tafeltennis.