Afbeelding
Foto: Markeon

Buitenrondje Elisabeth vol van beleving

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Stichting Vrienden van Elisabeth verzorgt op maandag 11 juli voor de derde maal een sfeervol Buitenrondje Elisabeth rond zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. De middag is bedoeld voor cliënten, hun familieleden en de vrijwilligers. Het programma duurt van 14.00 tot 16.15 uur.

In het permanente Buitenrondje, ook een initiatief van de Vrienden van Elisabeth, gonst het eenmaal per jaar van de extra activiteiten. Men start de rolstoelvriendelijke wandelroute in de Plaza, waarna men langs een aantrekkelijke route wordt geleid. Met de plattegrond als navigatie komt men bijvoorbeeld in de beweegtuin, waar demonstraties worden verzorgd over het gebruik ervan. Er is allerlei vermaak en het geheel wordt omlijst door gepaste muziek. In de kraampjes treft men lekkers en proeverijen, maar ook kaarsen, houtsnijwerk, borduurwerkjes en andere creatieve uitingen. Vrijwilligers van Historische Vereniging Tweestromenland lopen in historische klederdracht, er is accordeonmuziek en natuurlijk de verleidelijke baklucht van heerlijke poffertjes.

Ontmoeten en bewegen
Volg zeker ook het aangelegde Verbindingspad naar de Stoottroeperskapel, waar het Vrienden-van-Elisabeth-terras is ingericht. Hier is ruimte voor een hapje en drankje. Het sfeervolle Buitenrondje Elisabeth belooft een gezellige middag te worden, waarop cliënten en hun familie eens op een andere manier kennis kunnen maken met het zorgcentrum. En dat is precies het doel van de Vrienden van Elisabeth: het stimuleren van ontspanning onder de cliënten van St. Elisabeth door middel van ontmoeten en bewegen. Dat daarbij de vrijwilligers zich inspannen om de hen een fijne middag te bezorgen, wordt door de Vrienden van Elisabeth zeer gewaardeerd. Bij minder goed weer vindt het Buitenrondje Elisabeth plaats in het verpleeghuis.