Botary hoopt op weer een succes

Algemeen

APPELTERN - Botary 2016 vindt dit jaar plaats op 25 september, opnieuw bij Moeke Mooren aan de Gouden Ham. En dat het een succes wordt staat vast volgens de organisatie. Alle twaalf plekken voor de wedstrijd zijn al bezet. 'Nog nooit eerder was de maximale inschrijving zo vroeg in het jaar bereikt', aldus de organisatie.

De inmiddels wijd en zijd bekendstaande sloeproeiwedstrijd wordt voor de vierde keer door Rotaryclub Maas en Waal georganiseerd. Commissievoorzitter Hanna Zeilmaker: 'Ja, wat een luxe hè? Er melden zich nu spontaan serviceclubs met het verzoek of ze mogen meedoen. Dat is toch geweldig? Dat een evenement zo snel in populariteit kan groeien heeft ons allemaal verbaasd.'

Voor wie het evenement nog niet kent: de Botary is een roeiwedstrijd voor serviceclubs, waarin wordt geroeid met zogenaamde kuikensloepen, met acht man en een stuurman aan boord. Op het parcours van 3,4 kilometer leveren vier teams in drie voorrondes strijd om de finale te bereiken. Daar wacht de prijzenpot voor het door de winnaars gekozen goede doel. In 2015 won Rotaryclub Tiel-Waalstreek, maar er was ook een tweede en een derde prijs. En eigenlijk zijn er sowieso geen verliezers, want de gehele opbrengst van de roeigelden gaat naar goede doelen.

Meer informatie: www.botary.nl