Een van de initiatiefnemers Ton Hendrix laat de haring zich goed smaken.
Een van de initiatiefnemers Ton Hendrix laat de haring zich goed smaken. Foto: Ger Loeffen

Finalisten Dame en Heer van Beuningen bekend

Algemeen

BEUNINGEN - Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Beuningen maakt zaterdag 18 juni, tijdens de Haringparty in café Restaurant De Zaak, de Dame en Heer van Beuningen bekend. Een vijfkoppige jury onder leiding van voorzitter Ger Loeffen heeft zich in de afgelopen weken gebogen over een twaalftal kandidaten.

Uit de kandidaten is een aantal genomineerden geselecteerd, waaruit twee finalisten tevoorschijn zijn gekomen, die tijdens de Haringparty worden gehuldigd. Beiden krijgen de Zilveren Haring-speld van Verdiensten opgespeld en mogen een bedrag van 500 euro aan een goed doel besteden. Enige voorwaarde is dat het een goed doel is dat binnen de gemeentegrenzen opereert.

Nieuwe formule
Tot enkele jaren geleden werd de Haringparty gehouden bij Restaurant De Croonprins. Twee jaar geleden adopteerde buurman Café Restaurant De Zaak het evenement en dompelde het in een nieuwe formule. Met succes: vorig jaar bezochten ongeveer 200 gasten de Haringparty. De feestelijke avond begint om 19.00 uur, rond 21.00 uur is de bekendmaking van de Dame en Heer van Beuningen.

Kaarten
Toegangskaarten kosten 29,50 euro per stuk. Voor dat bedrag kan men genieten van de pas gevangen nieuwe haring en een uitgebreide barbecue met buffet en drankjes. Vanaf 21.30 uur is er een afterparty, deze is voor eigen rekening.

Kaarten bestellen kan via www.haringparty beuningen.nl.

Door Ger Loeffen