Afbeelding

Dag van Leeuwen viert jubileum

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op 3 juli wordt voor de twintigste keer de Dag van Leeuwen georganiseerd. Al vanaf de eerste editie staat het evenement bekend als een dagje uit voor het hele gezin. Het centrum van Beneden-Leeuwen staat de eerste zondag in juli geheel in het teken van: een braderie, straattheater, live muziek, attracties en het traditionele buikschuifkampioenschap.

De allerkleinsten kunnen hun hart ophalen in de kinderboerderij of een ritje maken op een pony. Rond 'de Wiel' staan voor hen verschillende attracties en springkussens. Voor de oudere jeugd is er op het Dorpsplein een Bungeetrampoline en een stormbaan geïnspireerd op het televisieprogramma WipeOut.

Oude ambachten, straattheater, diverse shows en kermisattracties vindt men op het 'Lauws Mertje', evenals een gevarieerd aanbod koopwaren. Langs de route treden, op verschillende plekken, bandjes en muziekgroepen op.

Onlosmakelijk met de Dag van Leeuwen verbonden is het jaarlijkse buikschuifkampioenschap. Het waterspektakel trekt ieder jaar weer de nodige belangstelling. Waaghalzen worden uitgedaagd om zo snel mogelijk via een zeepbaan naar de bel te schuiven.

De Dag van Leeuwen wordt afgesloten met een optreden van de WC Experience in de feesttent. Het evenement is gratis toegankelijk. Voor meer informatie kan men terecht op: www.dagvanleeuwen.nl.