Afbeelding
Foto: Niels Eggenhuizen

Beuningse Boys wint en behaalt nacompetitie

Algemeen

BEUNINGEN - Afgelopen zondag stond de laatste competitiewedstrijd voor Beuningse Boys op het programma. Gespeeld werd er op de eigen Ooijgraaf tegen Groesbeekse Boys. Bij een zege is Beuningse Boys verzekerd van een plek in de nacompetitie voor een plek in de 2e klasse.

Beuningen begint goed aan de wedstrijd en zoekt meteen de aanval maar weet nog niet te scoren. Ondanks dat er voor Groesbeekse Boys niks meer op het spel staat is duidelijk te merken dat ze niet naar Beuningen zijn gekomen om mee te werken aan een zege voor Beuningse Boys. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft valt Jeffrey Aalders uit met een blessure en wordt hij vervangen door Mustafa Demirel.

In de tweede helft zijn het opnieuw De Boys uit Beuningen die nadrukkelijk opzoek gaan naar het benodigde doelpunt maar is de eerste kans voor De Boys uit Groesbeek maar gelukkig voor Beuningse Boys schiet de spits de bal over het doel. Dat doet even later Jari van Ginkel ook als hij een kans krijgt om te schieten. Na 72 minuten spelen valt dan toch het verlossende doelpunt voor Beuningse Boys. Het is Jens Arnouts die goed doorzet en met een mooi schot in de verre hoek de keeper van Groesbeekse Boys weet te passeren. Na dit doelpunt krijgt Beuningen een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar onder andere Marijn van Kraaij en Mick Verdonk hebben het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant komt Beuningse Boys goed weg als een schot maar net naast het doel van keeper Luuk Keijser gaat.

Zo weet Beuningse Boys dus de drie punten in Beuningen te houden en eindigt het op een 2e plaats achter kampioen Spero. Daarnaast veroveren De Boys ook de 3e periode en mag het de nacompetitie gaan voetballen voor een plek in de 2e klasse. De eerste tegenstander in deze competitie is Gendringen. Er zal zondag eerst een thuiswedstrijd gespeeld worden om 14.00 uur waarnaar volgende week donderdag de return zal plaats vinden.