Benno van Altena
Benno van Altena

Succesvol jubileum Ewijks koor Surprise

13 apr, 15:00 Algemeen

DRUTEN - Ter ere van het vijfentwintigjarig jubileum was het Ewijkse amusementskoor Surprise afgelopen weekend te bewonderen in het Agora Theater. Het koor zette tweemaal de muziektheatervoorstelling B.O.L. 'Beurs of Liefde' op de planken.

Het koor bereidde zich twee jaar lang voor op deze voorstelling en repeteerde vele malen. De muzikale klanken van de voorstelling werden begeleid door dirigente Mieke van der Ven en het script werd geregisseerd door Erik Krabbenborg.

Combinatie
Waar het amusementskoor zich normaliter voornamelijk richt op zang, heeft zij, ter ere van het jubileum, ervoor gekozen om tevens te acteren. De combinatie van zingen en acteren is volgens de leden wel even wat anders dan zingen alleen. Dirigente Mieke en regisseur Erik hebben erg hun best gedaan om de jubileumvoorstelling tot een succes te maken. Zij werden daarin bijgestaan door onder andere Anjo Hogendoorn en 'De Band'.

Rijkdom of liefde
In de voorstelling gingen de koorleden terug naar de tijd van de Gouden Eeuw, in Amsterdam. Het verhaal gaat over kapitein Severijn Nauta van Poelenburch, de hoofdrolspeler van de voorstelling. De kapitein heeft tijdens een lange handelsreis Turkije bezocht. Op de terugweg van deze handelsreis ontmoet hij de Turkse verstekeling Meryem. Er lijkt iets moois tussen de twee op te bloeien, maar de kapitein heeft een geheim. Eenmaal thuis aangekomen wacht aan wal zijn echtgenote Adriana. De spanning stijgt... kiest Severijn voor een volle beurs, of voor een hart vol liefde? Het was afgelopen weekend te zien in het Agora Theater.

Als extra toevoeging aan de voorstelling werden de leden van het amusementskoor bijgestaan door kinderen van theaterschool Hakoena. De jonge pupillen droegen bij aan een speelse en sprankelende uitstraling van het optreden.

!
Digitale krant