Foto: Niels Gijsbers
Foto: Niels Gijsbers

LenteFair in kasteeltuin Wijchen

Algemeen

WIJCHEN - De LenteFair viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Tijdens dit sfeervolle evenement, in het weekend van 23 en 24 april, kan men het buitenleven volop beleven en ervaren. De boomgaard in Afferden is verruild voor de kasteeltuin in Wijchen, maar nog altijd staat genieten en sfeer proeven centraal.

Eind vorig jaar gaf De Zandroos te kennen niet langer decor te kunnen zijn voor het buitenevenement. Daarop moest organisator NG Events op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in de Kasteeltuin in Wijchen. Niels Gijsbers vindt het oprecht jammer dat de LenteFair haar jubileumfeestje niet kan vieren in Afferden, maar is zeer tevreden met de nieuwe locatie. 'Het kasteel is een prachtige ambiance voor een evenement als dit. Daarbij komt dat het centrum van Wijchen geliefd is als winkelgebied, en openbaar vervoer op loopafstand is', aldus Gijsbers.
Bezoekers wacht ook dit jaar diverse activiteiten, van proeverijen, demonstraties en optredens tot een grote markt met brocante, woondecoratie, streekproducten en handgemaakte accessoires. 'Was het vijf jaar geleden nog zo dat wij standhouders benaderden, nu benaderen zij ons. Wij bevinden ons in de luxe positie om hieruit een selectie te kunnen maken, die de diversiteit en uitstraling van de fair ten goede komt', vertelt Niels Gijsbers, van organisator NG Events. Er is bewust gekozen voor standhouders die aansluiten op het concept van de fair.

Picknick
Aandacht voor het buitenleven, betekent ook aandacht voor lekker eten en drinken. Dit komt tot uiting in een horecaplein waar de bourgondische levensstijl centraal staat. 'Men kan hier neerstrijken op een van de vele picknickbanken en genieten van de lekkernijen. Zie het als een plek waar mensen hun eigen lunch of tussendoortje bij elkaar kunnen scharrelen', vertelt Machteld Walraven, mede-organisator.

'Een ovenvers broodje bij de ene kraam en de biologische kaas, of een frisse salade, bij de buurman. Daarnaast is een barrista aanwezig om bezoekers te voorzien van koffie- en theespecialiteiten.' Onderwijl zijn er optredens van verschillende koren, Sprankel Theater en de Cowpokes.
Demonstratieweide
Uiteraard is ook de demonstratieweide meeverhuisd naar Wijchen. Er zijn beide dagen roofvogelshows en demonstraties van Fairytaleservice Hondenschool. Brenda en haar hond Sterre, bekend van Holland's Got Talent, verzorgen een hondendansact. Speciaal voor de jongste bezoekers is er een kinderplein met verschillende activiteiten, waaronder een mini-stormbaan en de Beestenbus van Dierenpark Rhenen. Kinderen kunnen er knuffelen met lammetjes en konijnen, zich laten schminken en iets moois knutselen voor moederdag.
Niels kijkt met gezonde spanning uit naar de LenteFair. 'Een evenement neerzetten op een nieuwe locatie brengt veel werk met zich mee. Je hebt te maken met andere omstandigheden, wat vraagt om een andere werkwijze. Het bestaande draaiboek moeten loslaten is niet altijd makkelijk, maar biedt wel ruimte voor nieuwe ideeën en nieuwe mogelijkheden. Machteld en ik verwachten dat dat de fair alleen maar ten goede komt.'

De LenteFair vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 april in de kasteeltuin van Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 te Wijchen. De fair is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang. Meer informatie: www.lentefair-wijchen.nl.