Foto: Duikschool Li-Diving
Foto: Duikschool Li-Diving

Zwemmen tussen de vissen bij Li-Diving

Algemeen

ALPHEN – Diëgo Li en zijn vader Jegu Li mochten vorig jaar vijfhonderd mensen begroeten tijdens de opening en open dag van duikcentrum Li-Diving. 'Een leuke en gezellige dag, waar mensen van Maas en Waal kennis konden maken met de (onderwater)wereld van het duiken.' En dus voor herhaling vatbaar, vindt Diëgo. Het centrum houdt op zondag 17 april opnieuw een open dag.

Sinds mei 2014 runnen Jegu en Diëgo een groothandel in duikaccessoires. In april 2015 richtte ze de eerste duikschool in Maas en Waal op. Naast het woonhuis is een ruimte voor theorielessen ingericht. Buiten hebben ze een instructievijver aangelegd. 'We zijn nu een jaar verder en kijken tevreden terug. Diverse verenigingen en bedrijven zijn bij ons op bezoek geweest', vertelt Diëgo. 'We willen dan ook graag ons eerste jaar vieren.'

Open dag
Tijdens de open dag is er vrije inloop en kunnen belangstellenden kennis maken met de twee ondernemers en de duikvijver bekijken. Vader en zoon informeren bezoekers, onder het genot van een hapje en drankje, over duiken. Ook is het mogelijk een gratis introductieduik te maken in de duikvijver, waar koikarpers, steuren en een zeelt rondzwemmen. Gewapend met duikpak, perslucht en duikbril mogen mensen twintig minuten kennismaken met de onderwaterwereld. Vooraf inschrijven voor de introductieduik is noodzakelijk en kan via duikschool@li-diving.nl. De open dag vindt plaats aan de Leeuwweg 13b in Alphen en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Hier is ook een duikwinkel gevestigd. Meer informatie: www.li-diving.nl.