Straattheater op de braderie in 2015.
Straattheater op de braderie in 2015. Foto: Stichting Hernense Stratenmarkt

Hernense stratenmarkt

Toerisme

HERNEN - Volgens de organisatie is de Hernense stratenmarkt het gezelligste evenement van Nederland. Of dat ook echt zo is, kunt u zelf bekijken op zondag 12 juni. Dan staat Hernen in het teken van muziek, terrasjes, leuke kraampjes en allerlei evenementen.

Er zijn verschillende terrassen vertelt organisator Arma Twigt. 'Hernen staat op de tweede zondag van de maand bol van muziek en leuke bandjes. Maar deze dag staat vooral in het teken van gezelligheid.' Er zijn drie plekken in het dorp met muziek. 'Alle bandjes komen uit de omgeving. We vinden het leuk om lokale talenten een podium te bieden', aldus Arma. Op het voorterrein van het kasteel zal showorkest Riverland optreden. Riverland bestaat uit tweeëntwintig swingende muzikanten die zich in elke muziekstijl thuis voelen. Behalve muziek is er ook een demo western riding. Deze wedstrijd bestaat uit verschillende disciplines, afgeleid van het werk van cowboys op de ranch. Voor de kleintjes zijn er kleindieren en een knuffelhoek. De dieren van de Drutense kleindiervereniging zitten in een speciale knuffelhoek op de kinderen te wachten. Bij de kerk en op het Mijlpaalterrein is er ook van alles te beleven. Op beide plekken zijn terrassen, waar de bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Dankbaar
Maar dit alles kan niet plaatsvinden zonder de hulp van de vele vrijwilligers. Arma: 'Echt, die vrijwilligers. Die zijn fantastisch. Zonder hen zouden we dit niet kunnen organiseren. Hun hulp is onmisbaar. En daar zijn we alle vrijwilligers dan ook heel dankbaar voor.'

Entree
De entree voor de Hernense stratenmarkt bedraagt voor volwassenen drie euro. De opbrengst hiervan gaat naar dorpshuis de Mijlpaal. 'We geven een groot gedeelte aan het dorpshuis, bijvoorbeeld voor het onderhoud', vertelt Arma. 'Maar er gaat ook een gedeelte naar verenigingen, zoals bijvoorbeeld de biljartvereniging en de sinterklaasvereniging.'

De Hernense stratenmarkt is op zondag 12 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.stratenmarkt.nl.