Leones onderuit tegen DIO’30

BENEDEN-LEEUWEN - De Maas en Waalse derby tussen Leones en DIO’30 is geëindigd in een 2-3 overwinning voor de Drutenaren. Negen wedstrijden achtereen was Leones ongeslagen, maar uitgerekend tegen hekkensluiter DIO’30 ging de ploeg de mist in.

In de eerste helft was het spel aardig in evenwicht. Beide teams kwamen gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar het was Leones dat in de 17e minuut uit een hoekschop de score opende. Leones werd door een fanatiek spelend DIO’30 sterk onder druk gezet. Vlak voor rust leek de ploeg uit Druten op gelijke hoogte te komen, maar doelman Jules Feelders bracht redding. Kort daarop liep Leones uit naar 2-0.

Na rust speelde DIO’30 fel en wist in de 48e minuut de aansluitingstreffer te maken. Na 20 minuten spelen werd het 2-2, toen Dani Bloemberg de bal uit een corner raak kopte. Een penalty zorgde er vlak daarna voor dat de Drutenaren op een 2-3 voorsprong kwamen. In de slotfase ontstonden er voor het DIO’30-doel nog enkele hachelijke momenten, maar de stand bleef onveranderd.
Leones staat nu vier punten achter op koploper DVC’26. DIO’30 steeg twee plaatsen, maar is nog lang niet uit de degradatiezorgen.