Afbeelding

Leones verslaat Columbia

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Na een weekje rust moest Leones afgelopen zondag in eigen huis aan de bak tegen hekkensluiter Columbia uit Apeldoorn. In eerdere competitiewedstrijden kreeg Leones slechts drie doelpunten tegen, terwijl het er al dertien scoorde. Tegen Columbia werden daar nog eens drie aan toegevoegd.

Columbia startte de wedstrijd fanatiek en wist Leones onder druk te zetten, maar de sterke defensie bleef baas over de situatie en kwam niet echt in gevaar. Leones kreeg geleidelijk meer grip op de wedstrijd en kwam vaak redelijk gemakkelijk in de buurt van het strafschopgebied van de gasten uit Apeldoorn. Na bijna een half uur spelen kwam Leones op voorsprong toen Furkan Aksoy een corner binnenkopte. Na deze voorsprong leek Leones gemakkelijker te gaan spelen en wisten de spelers elkaar regelmatig met mooi voetbal te vinden. De 2-0 nog voor rust viel dan ook uit een zeer fraaie aanval over rechts, waarbij de bal door Bram Kooijmans werd binnengeschoten.

Vlak na deze fraaie treffer leek Daniël van Leest de ploeg op 3-0 te brengen, maar na beraad met de grensrechter van Columbia werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel. Het enige gevaar in de eerste helft luidde Leones zelf in door onnodig balverlies bij de eigen 16 meter, maar doelman Jules Feelders bracht knap redding op de inzet van een Columbia speler.

Na rust begon Leones sterk en leek het verder uit te gaan lopen. Columbia werd bijna overlopen, maar een paar maal prijsschieten van Leones leverde geen doelpunten op. Een misverstand in de defensie van Columbia maakte dat Joshua Lopez Cuijten de 3-0 kon maken. Ondanks nog een aantal goede kansen bleef het bij 3-0.

Leones blijft dankzij de overwinning meedoen in de kop van de ranglijst. Varsseveld is koploper met twee punten meer, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. DVC’26 staat één punt boven de Leeuwenaren.

Voor Leones wacht een zware week, met woensdag om 20.30 uur een bekerwedstrijd in Huissen tegen RKHVV. Zondag staat een uitwedstrijd bij vv Markelo op het programma.