Afbeelding
Foto: Willem van den Akker

Jeugdtrail in trek bij de 8 van Boveneind

Sport

BOVEN-LEEUWEN - De voorbereidingen voor de zevende editie van de 8 van Boveneind zijn in volle gang, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 13 mei.

Ten opzichte van afgelopen jaar is het parcours hier en daar aangepast en zijn alle onderdelen dit jaar overdag. De grootste aanpassing is de toevoeging van een Trailrun voor de jeugd. Met de aanvulling van dit onderdeel biedt de 8 van Boveneind ook voor de jongere deelnemers een spectaculaire loop. De Trailrun geniet al een aantal jaren van toenemende belangstelling.

Dit jaar doorkruisen de trailrunners in Boven-Leeuwen boomgaarden, de Leeuwense waard met de nevengeul, weilanden, uiterwaarden en de 'zandbak' langs de Waal. De run gaat over de zomerkade, passeert de plas Kaliwaal en gaat richting blauwe brug. De PK Trailrun gaat over een afstand van 10 of 20 kilometer.

PK Jeugd Trailrun
Jeugdige enthousiastelingen kunnen nu dus ook met de 8 van Boveneind meedoen aan een Trailrun. De PK Jeugd Trailrun is voor jongens en meisjes tussen 12 en 16 jaar en gaat over een verkorte afstand van 2,5 kilometer, grotendeels over onverhard terrein.

Inschrijven
Kijk voor meer informatie over De 8 van Boveneind en de verschillende onderdelen op: www.de8vanboveneind.nl of Facebook/8 van Boveneind.