Afbeelding
Foto: Dave Tromp

Meer beleving bij Dijkensport.nl

Sport

MAAS EN WAAL - De achttiende editie van Dijkensport.nl heeft een aantal vernieuwingen in petto om deelnemers én publiek meer beleving te bieden.

Dijkensport.nl vindt plaats op 2 en 3 september. Een van de belangrijkste vernieuwingen is dat de start en finish in de Wielstraat zullen zijn in plaats van de Zandstraat. De finish en start zijn nu dichter bij de dijk en de drukke Zandstraat in het centrum wordt, zeker op zaterdag, ontlast. Diverse onderdelen zullen rondom de Wiel worden georganiseerd. Zo wordt het BeweegFeest verplaatst van het Dorpsplein naar de Wiel, met mooi uitzicht op de Waalbandijk.

Ook in het programma zijn een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht. Zo heeft de marathon dit jaar plaatsgemaakt voor de 15 kilometer. Voor het onderdeel hardlopen kunnen deelnemers dit jaar kiezen uit de jeugdlopen van 1 en 2 kilometer voor kinderen tot en met twaalf jaar, de ColorRun voor de jeugd van twaalf tot en met negentien jaar. Verder kan er gekozen worden uit de afstanden 5, 10 of 15 kilometer of de halve marathon. Bij de halve marathon kan door bedrijven en groepen ook worden deelgenomen in estafettevorm met teams van 4 personen. De lopen krijgen een nieuwe route. De Trailrun op zaterdag blijft ongewijzigd. Deze zal plaatsvinden in Appeltern en men kan kiezen uit 8 of 16 kilometer. Bij Skeeleren over Dijken vervalt de afstand van 20 kilometer. De afstand van 40 kilometer wordt een vrije tocht, zonder afzettingen en zonder wedstrijdelement. In de plaats van de Rabo Wieler Classic komt de Rabo Ploegentijdrit, die samen met Ren- en Toervereniging De Leeuwen wordt georganiseerd. Er worden 6 rondes gereden van ruim 6 kilometer. De Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd tot 12 jaar vervalt. Voor de onderdelen Bourgondisch Wandelen en Fietsen zijn geen wijzigingen.

Voor meer informatie over het programma en de onderdelen op www.dijkensport.nl.