Column Babbels

Column

Stoep 

Waar is waar: ik begrijp wel waarom de inwoners van de Beuningse Koningstraat hun stoep op wilden heffen. Wie zit er immers te wachten op 300+ scharrelende asielzoekers door de straat? Wie zo graag omgeven wordt door kleur was wel in Hatert of Dukenburg gaan wonen.

Van Beuningen mogen we meer verwachten. En we zijn best tolerant, toch? Die anderhalve excuusneger of verdwaalde poepchinees op de stoep zien we ruimhartig door de vingers. Misschien zijn ze wel geadopteerd of onderweg naar hun loempiakraam.

Maar al die nieuwkomers moeten weten waar ze aan toe zijn. Da's voor iedereen beter. Dus ik juich alle initiatieven om duidelijkheid te scheppen toe. Allochtonen markeren zodra ze buiten de poort komen bijvoorbeeld, een kleine moeite die heel wat ellende voorkomt. Iedereen gewoon iets simpels geven, een polsbandje met een A voor Asielzoeker of S voor Statushouder.

Nee, wacht, die dingen raken vast "zoek in de was"... Je weet hoe dat soort volk is. Laten we praktisch denken: een duidelijk zichtbare tattoo is veel verstandiger. Die brengen we uiteraard onder verdoving aan. Kom zeg, we zijn geen monsters.

Dat heeft niks te maken met racisme. Het gaat erom dat zíj zich ook hier thuis voelen en dat vereist inlevingsvermogen. Zo is men alle luxe van het Beuningse winkelcentrum niet gewend. Al die voor hen onbereikbare weelde brengt ze alleen maar op verkeerde gedachten. Dat moeten we ze dus niet aandoen. Selectief weren kun je leren! En als de zomer echt doorbreekt en ze willen zwemmen, wat gek is voor zogenaamd "getraumatiseerde bootvluchtelingen", dan moeten ze maar afgeschermd badderen op de Groene Heuvels want al dat Beunings bloot is voor niemand leuk.

Mocht u twijfelen, ik deed hierboven een Olympische poging tot cynisme. U wilt weten wat ik echt vind? Welnu, we maken een klein noodfonds en kopen de inwoners van de Koningstraat zonder pardon uit. Er staan in Syrië nog genoeg huizen leeg... En bijkomend voordeel: daar verwijdert de overheid wél systematisch alle stoepen. Veel plezier!


Dhr. E. van Wijk