Foto: Ruben Schiks
Foto: Ruben Schiks

Unitas'28 verliest met twee doelpunten van Roda'28

Algemeen

 

WAMEL - In een stevige wedstrijd legde Unitas´28 jo11-2 het in fysiek opzicht af tegen hun tegenstander Roda´28 jo11-1. Te zien was in deze halve finale wedstrijd voor de regionale KNVB beker dat de tegenstander uit veelal tweedejaars spelers bestond en die waren net allemaal een maatje te groot voor de ploeg van Richard v Poppelen. Toch kreeg de thuisclub een unieke kans om op voorsprong te komen.

Een terecht toegekende penalty nadat Senna van Oijen onderuit was gekegeld werd door Lesley Goyer helaas naast geschoten. Roda´28 kwam hierna op een 0 - 2 voorsprong nadat een voorzet en een corner binnen werd geknald waarop Unitas´28 keeper Diaz Godinho Nunes geen verweer had.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waarin de gasten goed gebruik maakten van hun fysieke krachten. Nadat later opnieuw een Unitas´28 speler onderuit werd gehaald kon de boosdoener bij Roda´28 vertrekken maar ook in deze onderstal situatie bij de gasten kon Unitas´28 het tij niet keren. Zowel Maks Sitek als ook Senna v Oijen, Joris de Vree en Lesley Goyer die later nog de goal in moest kwamen tekort.

Morgan Buczynski was nog een van de beste spelers in het veld, de middenvelder ruimde veel op bij de thuisclub maar met de 0 - 2 kwam het einde van deze wedstrijd en ook het bekeravontuur voor Unitas´28. Unitas´28 speelt volgende week opnieuw thuis en wel in de 9e speelronde van de voorjaarscompetitie tegen Aquila jo11-2, de aftrap is deze keer om 10.30 uur.

Door J.M. Lamers.