Een 3D Virtual Reality Viewer.
Een 3D Virtual Reality Viewer. Foto: Studio Pannekoek

Nieuwste gadgets gepresenteerd in Bibliotheek Dreumel

Algemeen

DREUMEL - Op woensdag 3 mei van 15:00 - 16:00 uur verzorgt Bibliotheek Rivierenland een demonstratie van de nieuwste gadgets in Bibliotheek Dreumel. Daar laten zij bezoekers kennis maken met 3D printen, de Makeblock mBots en de 3D Virtual Reality Viewer.

Tijdens de demonstratie 3D printen kunnen de bezoekers (vanaf 12 jaar), onder begeleiding van ROC stagiaires, kennis maken met het 3D printen. Ze kunnen zien hoe de 3D-printer voorwerpen bouwt.

Daarnaast beschikt Bibliotheek Rivierenland over een Makeblock mBot Ranger en een Makeblock mBot STEM Eduction. Met deze robots kunnen deelnemers ervaring opdoen met programmeren en electronica. Deze eenvoudig samen te stellen mBots bieden oneindig veel mogelijkheden voor kinderen om STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) te leren.

Tot slot kunnen zij de wereld van Virtual Reality ontdekken met de 3D Virtual Reality Viewer. Een bril die men voor de ogen draagt, waardoor je jezelf in een virtuele 3D wereld waant. 

De demonstraties zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te lezen op onze website www.bibliotheekrivierenland.nl.