Afbeelding
Foto: De Tuinen van Appeltern

Acht ontwerpers geselecteerd voor Tuinenfestival

Algemeen

APPELTERN - De afgelopen zomermaanden werd door diverse tuinontwerpers voor het eerst in de geschiedenis van het Tuinenfestival, dat gehouden wordt in De Tuinen van Appeltern, gewerkt in workshopvorm. Dat leverde acht bijzondere en opmerkelijke ontwerpen op in het thema van dit jaar 'Gevangen'.

De geselecteerde tuinontwerpen voor de achtste editie van het Tuinenfestival van Appeltern zijn inmiddels bekend. Nienke Platinga (met Ver-bin-ding), Angelique Nossent (met Doorkijk), Sjaak Willemstein (met Vrijheid), Laura Koops (met Gevangen in schaamte), Jan-Hein Moors (met Dare 2 dream), Connie Ettema (met De andere wereld), Caroline Thomas (met Gestolde tijd - Caught in time) en Evelien Beukema (met In the hole) zullen als het weer het toelaat aan de slag gaan met het realiseren van hun tuinontwerp.

Naast de nieuwe tuinen zal er voor het eerst een speciale plek worden ingericht waar de bezoekers van Appeltern meer informatie kunnen inwinnen over het fenomeen van het festival en de voorbije edities. Daarnaast zijn de tien tuinen van de editie 'Tuin der lusten' nog in volle glorie te bewonderen. Daarnaast is aan ontwerpster Jolanda Vreeken gevraagd om haar tuin van de editie 2015 over Vincent van Gogh, die zij samen met Joyce Oomen realiseerde, nog te laten bestaan, vanwege de bijzondere impact en het feit dat die tuin goed aansluit bij het nieuwe thema.

Op zaterdag 20 mei 2017 wordt het festival feestelijk geopend.