DIO'30 bekert verder na winst op Arnhemse Boys

DRUTEN - DIO'30 heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op eigen veld werd eenvoudig met 3-0 gewonnen van vierde klasser Arnhemse Boys. Ten opzichte van de competitie wedstrijd van vorige week tegen SCE was het elftal van DIO'30 op een aantal plaatsen gewijzigd, want door blessures waren er wat spelers niet inzetbaar.

Tijdens de warming up haakte ook Jan Willem Jeurissen nog af. Voor de spelers die nu aan de aftrap verschenen ontstond er zodoende een kans om wat wedstrijdritme op te doen. Beide ploegen probeerden aan te vallen maar werden niet echt gevaarlijk. Bij DIO'30 kregen Bas Bakker, Twan Koppers, Sam Jacobs en Arthur van den Eeckhout schietkansen maar er werd niet gescoord. Arnhemse Boys kreeg ook een kans, Miquel Derby schoot naast het doel. DIO'30 was duidelijk de betere ploeg maar het duurde tot vlak voor rust voor het tot scoren kwam. Met een goede pass wist Sam Jacobs Arthur van den Eeckhout diep te sturen. Die behield het overzicht en zag dat Bob Stevens voor het doel geheel vrij stond. Deze niet te missen kans werd door de spits van DIO'30 dan ook verzilverd, 1-0.

Na de rust was het al snel 2-0. Na een bal vanuit de verdediging wist Arthur van den Eeckhout het duel met zijn tegenstander te winnen waardoor hij vrij voor doelman David Felipe Lavin Vasquez de bal over hem heen in doel wist te lobben. Ongeveer 5 minuten later leek Arnhemse Boys wat terug te doen maar een schot van Niels Verbeek raakte paal en laat maar verdween niet in het doel. Bij DIO'30 kreeg Twan Koppers 2 kansen kort voordat Arthur van den Eeckhout met een hard schot de 3-0 wist te scoren. In het laatste kwart van de wedstrijd viel er niet veel meer te noteren. Bij DIO'30 kwamen Kevin van Buuren en Luc Verhoeven nog in het veld voor Jelle Hoes en Sam Jacobs. Er leek een kans te komen voor Bob Stevens maar de Arnhemse doelman was alert en wist de bal net op tijd te pakken. Twan Koppers schoot ook nog over maar de laatste kans was voor Arnhemse Boys. Nadat Massimo Hoogerwerf zijn schot door Niels Coenders gekeerd zag en de corner die daar uit voortkwam ook niets opleverde vind de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd. Het is nu afwachten wie de volgende tegenstander van DIO'30 gaat worden in het bekertoernooi. Volgende week gaat DIO'30 op bezoek bij de nummer laatst van de derde klasse D, SC Millingen. Met 6 gescoorde doelpunten en 0 tegen in de laatste 2 wedstrijden is DIO'30 in ieder geval aan een goede reeks bezig. De wedstrijd begint om 14.30 uur.