Jurgen Seelen.
Jurgen Seelen.

Jurgen Seelen geselecteerd voor Wereldbeker veldrijden

Algemeen

DREUMEL - De Dreumelse junior-wielrenner Jurgen Seelen neemt komende zondag in Valkenburg deel aan de Caubergcross. De Limburgse veldrit telt mee voor de UCI Wereldbeker Veldrijden, en daar te mogen starten betekent een hoogtepunt in zijn korte carrière in het veldrijden.

Na enkele jaren op de baan te hebben overwinterd is Jurgen vorig jaar gaan veldrijden. Tot ieders verrassing bleek hij in deze discipline ook goed mee te kunnen komen. Hoogtepunt was toen zijn onverwachte dertiende plaats tijdens het NK veldrijden voor nieuwelingen in Hellendoorn. Dit seizoen is Jurgen eerder begonnen met de trainingen voor het veldrijden. De trainingsaanpak van zijn twee trainsters, en het feit dat Jurgen afgelopen weken ervaring heeft opgedaan in drie grote internationale wedstrijden, heeft geleid tot een uitnodiging van de KNWU om Nederland te gaan vertegenwoordigen in de nationale B ploeg tijdens de junioren wedstrijd.

De wereldbeker wedstrijd in Valkenburg is op de Cauberg en trekt ieder jaar vele Nederlandse en Belgische toeschouwers. Jurgen hoopt een mooie wedstrijd te kunnen rijden en veel ervaring op te doen in dit brede internationale veld.

Door Anton Janssen