Afbeelding
Foto: Marion Enzerink

Het begin van je vakantie vier je in een bouwdorp

Algemeen

MAAS EN WAAL - De zomervakantie staat voor veel scholieren in het teken van timmeren en feesten tijdens de jeugdvakantieweken.

De meeste jeugdvakantieweken vinden plaats aan het eind van de vakantieperiode, maar in Deest en Dreumel doen ze dat anders. Daar is het deze week al feest voor de jeugd met uiteenlopende thema's.

Toverkamp in Dreumel
Op het bouwterrein aan de Lage Weg in Dreumel is gisteren ijverig gebouwd aan de meest kleurrijke bouwwerken in het thema 'Toverkamp'. De zelfgebouwde hutten werden op magische wijze versierd. Vandaag staat een zwembad-dag op het programma. Dat is beslist geen straf voor de deelnemende kids, want het kwik stijgt vandaag op sommige plekken tot wel 34 graden. Verder wordt vandaag een heuse toversoep gebrouwen. Voor de oudere kinderen is er vanavond een woeste avond met activiteiten en een barbecue. Morgen is er een speciale peuter- en kleuterochtend en 's middags is er een spannende speurtocht.

Caribisch Bouwdorp Deest
In Deest hebben ze een vooruitziende blik gehad met hun gekozen thema 'Caribean'. De kinderen gaan een heus Caribisch dorp bouwen. De jeugdvakantieweek vindt plaats van zaterdag 23 tot en met maandag 25 juli. Bij zo'n zonnig thema horen natuurlijk activiteiten als limbo dansen, trommels maken (djembé) en veel knutselen. 'Het Liedje van tante Rita' is het themaliedje en zal het hele weekend door de boxen schallen. Maandag reizen alle kinderen af naar Berg en Dal voor een gezellige dag in Amusementspark Tivoli.

Bouwen in stijl
Overal in onze streek wordt deze zomer in stijl gebouwd. Traditiegetrouw heeft ieder dorp elk jaar een ander thema. Beuningen verandert in een sprookjesbos, Ewijk en Bergharen kiezen voor het thema Jungle, Weurt staat in het teken van het Geheim van de Ruyterschool en Winssen verandert in Chinatown. Druten kiest voor 'Ik hou van Holland', Batenburg met zijn ruïne voor de Middeleeuwen en ook Heerewaarden gaat terug in de tijd. Alphen staat in het teken van televisie, Boven-Leeuwen gaat voor 'feest' en Puiflijk krijgt een westerndorp.