Wielrenclub 'het verzetje'.
Wielrenclub 'het verzetje'.

Wielerclub 'Het Verzetje' koerst al 25 jaar

Sport

DREUMEL - Wielerclub 'het verzetje' bestaat 25 jaar. De club werd in 1991 opgericht. Over de exacte datum in het jaar 1991 verschillen de meningen, maar 2016 is absoluut het jubileumjaar voor de club.

De wielerclub begon destijds met een simpele fiets met tien versnellingen en een spijkerbroek met een reservebandje in de achterzak. Wat een contrast met vandaag de dag: de club rijdt met geavanceerde racemachientjes rond en de uitrusting is helemaal up-to-date. Gezelig samen koersen staat bij de club nog altijd voorop.

Jubileumjaar
In 2016 worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals onlangs een individuele club tijdrit en in augustus een trip naar de Stelvio in Italie. Speciaal voor het jubileum werden de leden in een nieuw tenue gestoken. De club rijdt hiermee de komende jaren herkenbaar door Maas en Waal.

De club telt momenteel negentien leden. Van de leden van het eerste uur zijn de meesten nog steeds actieve fietsers, hoewel zij inmiddels tot de 60-plussers behoren. Nieuwe leden zijn welkom. Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend mee te fietsen? Wekelijks wordt meermaals samen gefietst. Elke dinsdag en donderdag vertrekt de club stipt om 19.00 uur en zondag om 8.30 uur vanaf het Ekershofplein in Dreumel tegenover de kerk.