Afbeelding
Foto: Varkenshouderij De Horst, Dreumel

De boer op tijdens Streekgala 2016

Mens

MAAS EN WAAL - Tijdens het Streekgala op zondag 26 juni kan men voor de veertiende keer de spreekwoordelijke boer op. Op deze dag openen diverse boeren in het Land van Maas en Waal de deuren van hun kassen, stallen en schuren.

Op elk bedrijf zijn allerlei activiteiten, waaronder kalfjes knuffelen, bessen plukken, graan malen en een wedstrijdje kersenpit spugen. De familie Peer uit Beuningen is één van de deelnemers aan het Streekgala. Op hun melkvee- en varkenshouderij kunnen bezoekers via een raam de varkens in de wroetstal van dichtbij bekijken. Bij fruitteeltbedrijf Peters in Weurt mogen bezoekers door de boomgaarden lopen en kunnen kinderen een rondritje maken met het pluktreintje.
In onze regio zijn de volgende bedrijven op zondag 26 juni van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek:

Melkvee- en Vleesvarkensbedrijf Familie Peer
Bijsterhuizenstraat 12
6641 KL Beuningen

Fruitteeltbedrijf Peters
Vossenkuil 6
6551 DP Weurt
De Vlieren Plantenkwekerij
Neersteindsestraat 10
6631 KD Horssen

Scharrelvarkens- en
melkveebedrijf De Horst
Papesteeg 9
6621 KW Dreumel

Fruitbedrijf Theunissen & Peters
Mekkersteeg 3
6631 KW Horssen

Zorgboerderij De Maashof
Hogenhofstraat 10 b
6627 KC Maasbommel

Het doel van het Streekgala is om bezoekers kennis te laten maken met het plattelandsleven, het boerenbedrijf en met de mensen die er wonen en werken. Dit gebeurt door mensen letterlijk uit te nodigen op de boerenerven. Meer informatie over het Streekgala en de deelnemende bedrijven is te vinden op www.streekgala.nl.