Wethouder ven Elk ontvangt het affiche uit handen van drie leerlingen van de Octopus.
Wethouder ven Elk ontvangt het affiche uit handen van drie leerlingen van de Octopus.

Octopus neemt deel aan 'Be cool recycle in school'

Algemeen

HORSSEN - Op maandag 20 juni ontving wethouder Sjef van Elk het affiche 'Be cool recycle in school' uit handen van drie leerlingen uit groep 8 van basisschool De Octopus in Horssen. Hiermee lieten de leerlingen de wethouder zien dat hun school goed bezig is met het scheiden van afval. Daarnaast maakten de leerlingen van de gelegenheid gebruik om een extra gft-container aan te vragen zodat de school het gft-afval nog beter kan scheiden. De basisschool besteedt in het kader van het project Afvalvrije school van de stichting Moeder Aarde Gezond veel aandacht aan het scheiden van afval op school.

Wethouder Sjef van Elk: "Ik ben trots op de leerlingen van De Octopus in Horssen. Ze zijn zich bewust van het feit dat veel afvalstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook scheiden ze hun afval goed en leveren zo een positieve bijdrage aan het milieu. De Octopus is een inspiratiebron voor andere scholen, bedrijven en huishoudens in onze gemeente. Mijn complimenten! De extra gft-container ontvangen de leerlingen zo snel mogelijk zodat ze door kunnen gaan met het nog beter scheiden van afval. Het affiche geef ik een mooie plaats in mijn kantoor zodat het al mijn bezoekers inspireert."

De leerlingen van de basisschool De Octopus in Horssen zijn dagelijks bezig met het scheiden van afval. In alle klaslokalen staan prullenbakken voor papier, gft-afval, plastic, stiften, pennen en restafval. Ook op het schoolplein staan verschillende afvalbakken zodat ook daar leerlingen het afval scheiden. Het restafval op de basisschool is sterk verminderd. Naast het scheiden van afval houdt de school zich ook bezig met het verminderen van afval. Leerlingen nemen bijvoorbeeld een navulbare plastic beker met drinken mee naar school in plaats van drinkpakjes en een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje.

Het project Afvalvrije School is een project van de stichting Moeder Aarde Gezond. Het doel van de stichting is om scholen in Nederland afvalvrij te maken. Scholen die meedoen aan het project ontvangen lesmateriaal en een bezoek van Koos de Vuilnisman. Hij leert de kinderen hoe ze afval scheiden. Meer informatie over het project is te vinden op de website: www.moederaardegezond.nl.