Het beroemde en beruchte trio Stan, Jos en Jochem
Het beroemde en beruchte trio Stan, Jos en Jochem Foto: Hein van Houten.

Witte rook voor muziekspektakel BolderPop

Mens

DRUTEN - Stichting BolderPop zat het afgelopen jaar financieel gezien in zwaar weer. Het inmiddels beroemde en beruchte trio Stan van den Dobbelsteen, Jos van Wamel en Jochem van Gelder heeft de handen ineen geslagen om BolderPop toch door te laten gaan. En met succes. Vol trots kondigen de Vrienden van BolderPop aan dat het muziekspektakel op zondag 16 oktober doorgaat.

En niet alleen dít jaar gaat het grootse festijn door, ook volgend jaar kunnen mensen met een beperking genieten van het muziekfestival. 'Door zuinig te denken en een realistisch streefbedrag te stellen, kunnen we met zekerheid zeggen dat BolderPop ook een twaalfde editie kent', vertelt Stan. 'Maar dit komt ook doordat er veel maatschappelijk draagvlak voor het evenement is', valt Jochem hem bij.

De impact van BolderPop is volgens de mannen niet te beschrijven. 'De beleving van de bezoekers is zo intens. Als wij een feestje overslaan dan gaan we wel een volgende keer. Maar zij kunnen dat niet', aldus Jos. 'Deze mensen kijken maanden uit naar BolderPop, en achteraf praten ze er nog maanden over na. BolderPop laat echt een grootse indruk op hen achter.'
Spektakel
Voor de aanstaande editie zal in elk geval Active Party World haar deuren openzetten voor hopelijk een groot aantal bezoekers. Mede dankzij dit soort initiatieven vindt 16 oktober een waar spektakel plaats. 'Dankzij het BolderPop Journaal, Facebook, lokale acties, vrijwilligers en gulle sponsoren kunnen wij nu witte rook afgeven. En daar zijn we ontzettend blij mee', aldus Stan. 'En weet je, niet doorgaan is nooit een optie geweest. Daarvoor is dit feest veel te belangrijk', benadrukt Jochem.

Aan alles is gedacht om het de bezoekers zoveel mogelijk naar de zin te maken. De organisatie houdt er rekening mee dat alles toegankelijk is met een rolstoel. Ook de toiletten zijn rolstoel toegankelijk en er wordt een plek gecreëerd waar de bezoekers eventueel hun rolstoel veilig kunnen achterlaten. En dat allemaal met medewerking van vele vrijwilligers en sponsoren.

Toezeggingen
Over het programma laten de mannen voorlopig nog niets los. 'Maar we kunnen alvast wel melden dat artiesten als Patty Brard, Wolter Kroes en Jannes hebben gezegd hun medewerking te willen verlenen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.'