De Hey-Acker
De Hey-Acker Foto: Seniorenvereniging 50+ Benden-Leeuwen

Seniorenvereniging Beneden-Leeuwen in spagaat

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Seniorenvereniging Beneden-Leeuwen zit in spagaat, als het gaat om het gebruik van de functionele accommodatie De Hey Acker in Beneden-Leeuwen. Het contract voor het gebruik van De Hey-Acker eindigt op 31 december, en vooralsnog is het niet duidelijk of de vereniging op die locatie haar activiteiten kan voortzetten.

De Seniorenvereniging 50+ uit Beneden-Leeuwen sloot zeer onlangs het zeer bewogen verenigingsjaar 2016- 2017 af. Dat deed het met een bestuur dat het gevoel heeft zich in een enorme spagaat te bevinden. Waar het gedurende het gehele jaar door, nagenoeg dagelijks, gonst en bruist van bedrijvigheden en activiteiten van de meest uiteenlopende aard, is het nu betrekkelijk stil geworden in het mooie en multifunctionele onderkomen bij De Hey-Acker. Op een aantal 'die-hards' na, die het gehele jaar door blijven boetseren, kaarten en biljarten.

Activiteiten
De bijna 600 leden tellende vereniging van 50+ senioren is waarschijnlijk de grootste vereniging in het dorp. Maar dat niet alleen. Het is in de overtuiging van heel veel leden, ook de meest bruisende en actieve vereniging, met tal van zeer uiteenlopende activiteiten, waaraan met heel veel enthousiaste leden wordt deelgenomen. Denk daarbij aan: Biljarten, bingo, bewegen, boetseren, bowling, fietsen, handwerken, jeu de boules, kantklossen, kaarten, kalligraferen, koersballen, internetondersteuning en een kunstgroep.

De opgesomde ontspanningsmogelijkheden, speciaal voor en door ouderen georganiseerd, duiden overduidelijk op het bruisende karakter van de vereniging met een zeer actief en gedreven bestuur dat heel veel tijd en energie in hun functie legt, maar bovenal ook, met een heel grote saamhorigheid van de leden onderling. Behalve de genoemde activiteiten wordt er nog onderdak geboden aan toneelrepetities, aan twee vrouwenverenigingen voor hun verenigingsactiviteiten, een luisterkring, een vrije inloopochtend en aan de uitoefening van een heel speciale dansvorm.

Onzekerheid
Het gedreven en actieve bestuur, bevindt zich nu al gedurende geruime tijd in een enorme spagaat, welke voortvloeit uit de onzekerheden met betrekking tot de voortzetting van het gebruik van hun mooie en functionele accommodatie, De Hey Acker. Het contract voor het gebruik van De Hey-Acker eindigt op 31 december van dit jaar. Het is vooralsnog helaas onmogelijk om concrete stappen en besluiten te kunnen nemen met betrekking tot het zoeken naar een geschikte alternatieve locatie. Die onzekerheden worden nog versterkt, doordat naar de aanbieders van de eventuele alternatieve locaties, geen duidelijkheid kan worden geboden. Hierdoor zou de seniorenvereniging wel eens tussen wal en schip terecht kunnen komen, te meer omdat die aanbieders van alternatieve en geschikte ruimten, aandringen om op korte termijn meer duidelijkheid te krijgen.

Het bestuur, dat al heel veel tijd en energie heeft gestoken in dit belangrijke agendapunt, zwemt nu wat dolend rond, in een groot bad van onzekerheden en zouden naar hun achterban graag wat meer duidelijkheid willen bieden. Ook die achterban begint zich nu bezorgd af te vragen: En hoe nu verder?