Afbeelding
Foto: Henry Engelaer

Seniorenvereniging nog steeds in onzekerheid

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen woensdagmiddag hield de Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen, met haar bijna 600 leden, hun jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Eén agendapunt beheerste de avond en betrof de wurgende onzekerheid omtrent de continuering van het gebruik van hun huidige prachtige verenigingsgebouw, onderdeel van het voormalige verzorgingshuis De Heij Acker.

Juist omdat dit gebouw in alle opzichten royaal voldoet aan de wensen van alle leden, met een heel grote variëteit aan activiteiten en daar ook geschikt voor is, maakt die onzekerheid voor de toekomst nog ingrijpender.

Het bestuur is al sinds de eerste signalen rondom de mogelijk toekomstige bestemming en gewijzigde exploitatie doende, om in geval het doek voor de senioren toch zou vallen, naar andere, eveneens geschikte locaties uit te zien.

'Probleem daarbij is, dat alle openstaande opties die nu onderzocht worden, niet de geschiktheid en de faciliteiten bieden die eigenlijk minimaal wel wenselijk zijn.'

Tot dat definitief zal komen vast te staan, dat het gebouw bij De Hei Acker op termijn niet meer door de senioren gebruikt kan worden, blijft hun hoop 100% op continuering van het huidige gebruik gericht. Naar verluidt, zou er eind juli meer duidelijkheid komen.

'Het is toch niet te verteren, indien zo'n grote groep, vaak kwetsbare mensen met weinig andere mogelijkheden tot ontspanning en vermaak, hun activiteiten om die reden zou worden ontnomen', laten zij weten.

Door Henry Engelaer.