Mei is beweegmaand, deel 3

Algemeen

Beuningen Sport en Beweegt start deze maand met de campagne Bewegen is leuk. De campagne richt zich op bewegen thuis, onderweg en op school of op het werk. Doe mee met de BSB Beweegcampagne, bijvoorbeeld met het beweegkwartiertje of andere leuke beweegoefeningen. Of zorg voor een betere balans tussen eten en bewegen en geef je op voor de BeweegEetBalans-workshop. Kijk voor meer informatie en tips op www.beuningensportenbeweegt.nl

Beweegtip week 3: Bewegen onderweg

Elke dag zijn we massaal onderweg naar bijvoorbeeld werk of school. Vanuit het perspectief van gezondheid én het milieu is het beter om ons te verplaatsen op de fiets of lopend. Om diverse redenen is dit niet altijd mogelijk en zijn we aangewezen op vervoer met de auto of middels openbaar vervoer.

Het openbaar vervoer heeft meestal als voordeel dat je lopend of fietsend naar de trein, bus of tram gaat, en meestal staand wacht. Als je wat langer moet wachten is dit een mooi moment om een paar simpele oefeningen te doen. Verplaats je gewicht afwisselend naar je linker- en rechterbeen. Deze oefening maakt niet alleen dat je beweegt, maar zorgt tevens voor een betere bloedsomloop.

Met de auto
De auto staat vaak voor de deur en parkeer je zo dicht mogelijk bij je bestemming. Een aantal tips om toch aan meer beweging te komen als je veel gebruik maakt van de auto: Parkeer de auto iets verder van je bestemming, zodat je het laatste stukje kunt lopen. Aan deze wandeling kunnen met gemak wat extra oefeningen worden toegevoegd. Combineer de wandeling met een paar danspasjes (silly walk), beetje huppen of een stukje wat harder lopen.

Met deze tips kun je ook onderweg aan je gezondheid werken, zonder dat het extra tijd of geld kost. Bewegen is gratis en brengt je fitheid én gezondheid. Meer informatie en tips: www.beuningensportenbeweegt.nl.