Mei is beweegmaand, deel 1

Sport

Beuningen Sport en Beweegt start deze maand met de campagne Bewegen is leuk. De campagne richt zich op bewegen thuis, onderweg en op school of op het werk. Doe mee met de BSB Beweegcampagne, bijvoorbeeld met het beweegkwartiertje of andere leuke beweegoefeningen. Of zorg voor een betere balans tussen eten en bewegen en geef je op voor de BeweegEetBalans-workshop. Kijk voor meer informatie en tips op www.beuningensportenbeweegt.nl

Beweegtip week 1: STUFF jij ook mee?
In de eerste week van de Beweegmaand is het thema 'STUFFen', iets dat je altijd en overal kunt doen.

De term STUFF is bedacht op een wetenschappelijk congres. Het is de afkorting van Stand Up For Fitness en betekent zoveel als 'als je niet ligt of zit, dan beweeg je'. Dat is goed nieuws voor veel mensen, want dat houdt in dat je niet per se hoeft te sporten om te bewegen. Bovendien kan je op deze manier de gehele dag door aan je gezondheid werken, zonder dat het extra tijd of geld kost. Als je de hele dag kleine beetjes beweegt kan je veel voor je gezondheid betekenen en voel je je een stuk fitter.

Praktische tips
Alles wat je doet waarbij je meer zuurstof verbruikt dan bij zitten, helpt je jouw gezondheid te verbeteren. Krijg je een telefoontje? Sta dan op en loop tijdens het gesprek. Maar sta ook regelmatig op als je tv kijkt, of probeer het te combineren met huishoudelijke taken, zoals staand de was vouwen tijdens het tv kijken.
Op het werk
Ook als je aan het werk bent zijn er tal van beweegtips. Sta regelmatig op om een kopje koffie of een glas water voor jezelf of een collega te halen. Ga bijvoorbeeld staand overleggen en loop een ommetje tijdens de pauze. Als je er op deze manier naar kijkt, blijkt het lang niet zo moeilijk om wat meer te bewegen. Doe ook mee en krijg met een relatief kleine inspanning veel extra energie en fitheid.

Tips
Kijk voor meer tips en informatie op www.beuningensportenbeweegt.nl.