Afbeelding

Puiflijkse voetbalclub haalt getalenteerde spelers binnen

Algemeen

PUIFLIJK - 4e klasser SCP uit Puiflijk heeft de selectie voor het nieuwe voetbalseizoen 2017 - 2018 bijna rond. In december werd de ervaren trainer Gerard van Zwam - voorheen trainer van Victoria, Unitas, Aquila, DAW, Leones en Olympia Boxmeer - gecontracteerd. Nu volgen enkele getalenteerde spelers.

In februari j.l werd bekend dat Michael Zuidhoek na dit seizoen terugkeert bij de ploeg waar ooit zijn carrière begon. Vorige maand maakte ook de talentvolle keeper Oscar van Wezel (ex-Leones) bekend volgend seizoen naar de 'groen witten' in Puiflijk te komen.

Afgelopen donderdag kreeg S.C.P. het positieve nieuws dat 3 jonge ambitieuze talenten van D.I.O.'30 uit Druten ook de overstap maken naar S.C.P. Zij spelen momenteel alle 3 bij D.I.O.'30 2 in de res. eerste klasse en staan op het punt om te promoveren naar de res. hoofdklasse. Een promotie zou dan ook voor de 3 nieuwe SCP aanwinsten, een mooie afsluiting zijn bij D.I.O.'30.

De 21-jarige Berry Nijs is bijvoorbeeld een felle rechtsbenige speler die zowel op het middenveld als voorin op de zijkanten uit de voeten kan. Joel Willems is 23 jaar en al jaren een veelvoudig scorende spits bij D.I.O.'30. Vorig seizoen scoorde hij 22 goals en nu staat de teller alweer op 14 doelpunten.

De derde aanwinst is de technisch begaafde en handige middenvelder Eli Wuarbanara, 19 jaar oud, heeft de gehele jeugdopleiding van NEC doorlopen en speelde vorig seizoen in de A1 bij Woezik. Van de huidige selectie nemen Wesley Janssen en Murat Ayan na jaren in S.C.P. 1 gespeeld te hebben afscheid van de selectie en zullen volgend seizoen in een lager elftal gaan acteren.

De technisch commissie van S.C.P is zeer tevreden met de aanwinsten voor het volgende seizoen.