Michael Zuidhoek (in geel/zwart tenue) als speler van Leones.
Michael Zuidhoek (in geel/zwart tenue) als speler van Leones. Foto: Leones

Michael Zuidhoek keert terug in hoofdmacht SCP

Algemeen

PUIFLIJK - De 29 jarige Michael Zuidhoek keert volgend seizoen terug op zijn oude nest bij voetbalclub SCP. Op 17 jarige leeftijd maakte de technisch begaafde voetballer zijn debuut bij SCP 1, maar na 2,5 jaar werd hij gescout door Leones en maakte hij de overstap naar Leones 1.

Nu een super eerste jaar kreeg hij diverse aanbiedingen van diverse clubs, maar Michael bleef Leones trouw. Daarna speelde Zuidhoek nog 2 jaar in Leones 1, maar daarna koos hij voor een studie in het buitenland. Bij zijn terugkeer in Nederland ging hij weer spelen voor SCP 1, maar weer stond Leones voor de deur en Zuidhoek vertrok voor de tweede maal die club.

Deze terugkeer was geen succes, want de toenmalige trainer zette Michael linksbuiten en dat was niet zijn ding, dus zocht hij het seizoen erop een nieuwe uitdaging en ging samen met zijn maatje Niels Last naar derde klasser Echteld. Een mooi niveau, maar Zuidhoek en Last miste de beleving en de sfeer in de Betuwe. Na een telefoontje van trainer Gerard van Zwam, keerden beide spelers dan ook terug naar Maas en Waal bij Aquila in Dreumel. Ondanks dat Zuidhoek het zeer goed naar zijn zin heeft in Dreumel vertrekt hij eind van dit seizoen samen met trainer Gerard van Zwam naar vierde klasser SCP in Puiflijk. Want SCP is en blijft toch zijn oude jeugdliefde, waar het 24 jaar geleden begon. Totdat Michael bij SCP begint hebben hij en Van Zwam nog één doel: promoveren met Aquila.