Afbeelding
Foto: Wil Hoes

Alex van Dijk in Druten verkozen tot Clubheld van de amateursport

Algemeen

DRUTEN - In de verkiezing Clubhelden van de amateursport is Alex van Dijk, onder andere bestuurslid bij Hockeyclub Druten, afgelopen week uitgeroepen tot clubheld van de gemeente Druten. Ook Theo Beck, actief voor voetbalvereniging SCP, kreeg in deze gemeente de titel toebedeeld.

Binnen elke gemeente van Nederland konden vrijwilligers van amateurclubs genomineerd worden. Per gemeente zijn twee winnaars uitgeroepen. Alex van Dijk eindigde, met 287 stemmen en een rapportcijfer van 9,97, op de eerste plek.

Uit de gemeentewinnaars zijn afgelopen maandag vijftien regiowinnaars gekozen die meedingen naar de titel Clubheld van de Amateursport 2016.

Inzet vrijwilligers
Hoewel Van Dijk niet onder deze vijftien kanshebbers valt, is hij niet minder trots. 'Het is fijn dat er, op deze manier, aandacht geschonken wordt aan de inzet van vrijwilligers', aldus de clubheld. 'Wat dat betreft is elke vrijwilliger voor mij een clubheld.' Alex werd door zijn clubleden genomineerd vanwege zijn jarenlange inzet voor Hockeyclub Druten. Hij is onder meer actief als bestuurslid financiële zaken, penningmeester, coach en trainer. Daarnaast is hij betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis.

Andere Clubhelden
Ook in Beuningen en West Maas en Waal konden vrijwilligers worden genomineerd. In de gemeente Beuningen werden Lotte van Gemert - Korfbalvereniging NAS en Gerard van Hulst - Voetbal Vereniging Ewijk uitgeroepen tot Clubheld. In West Maas en Waal ging de titel naar Jan Lamers van V.V. Unitas'28 en Leo van Ooyen van Landelijke rijvereniging en Ponyclub De Vier Heemskinderen.