Afbeelding

Geen afmeldingen vanwege mogelijk gevaarlijke kunstgrasvelden

Algemeen

BEUNINGEN - Alle leden van voetbalclub Beuningse Boys blijven gewoon spelen op de drie kunstgrasvelden van de club. Niemand heeft zich afgemeld, zo vertelt vice-voorzitter Jan Willem van Benthem. Wel heeft de club meerdere mails en telefoontjes gekregen van mensen die zich zorgen maken.

De drie kunstgrasvelden op het sportpark bij de Schoenaker hebben de rubber korrels, waarover landelijk de nodige ophef is. De club volgt gewoon het beleid van de GGD. Zo staat het ook op de website van de club. Volgens de GGD is er geen reden om nu te stoppen met sporten op het betreffende kunstgras. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar het kunstgras met de rubber korrels. De uitkomst is begin 2017 bekend. De Beuningse Boys hebben ook nog twee gewone voetbalvelden. Van Benthem zegt dat het geen zin heeft om de gewone velden vaker te gebruiken, omdat ze dan snel kapot worden gespeeld.

Voorzitter Twan Kohlen van de Drutense voetbalclub DIO'30 weet niet zeker of de twee kunstgrasvelden van zijn club de gewraakte rubber korrels bevatten. Volgens hem zijn er meerdere soorten rubber korrels. We zouden dat eerst precies moeten uitzoeken, zo stelt Kohlen.