Het clubhuis van Roda'28
Het clubhuis van Roda'28 Foto: Ruben Schiks

Roda'28 wint van DVSG

WINSSEN - Afgelopen zondag speelde Roda'28 tegen DVSG uit de Horst in Groesbeek. Het was voor Roda'28 een belangrijke wedstrijd, die gewonnen moest worden om aansluiting te houden bij de kopgroep. Voor de wedstrijd echt begon was er 1 minuut stilte voor Wimke Loeffen, die j.l. vrijdag overleed aan de gevolgen van een verschrikkelijke ziekte.

Roda'28 begon wat aarzelend en het was DVSG, die het eerste gevaarlijke schot op het doel van Martijn Teuwsen schoot, maar het schot spatte op de lat uiteen en weer het veld in. In de 16e minuut was er een snelle aanval van Roda'28, waarbij een voorzet van Marijn van Kraaij door Pim Tromp in het doel geschoten werd. In de 26e minuut was het op het middenveld een vrije trap voor Roda'28, deze werd zeer snel gekomen door Lenn Janssen, die de bal diep gaf op Pim Tromp en zijn voorzet op maat werd knap door Marijn van Kraaij ingeschoten. Roda'28 speelde deze eerst helft een goede wedstrijd en met hoog tempo werd DVSG onder druk gezet. In de 30e minuut werd een corner genomen door Pim Tromp en voorbij de 2de paal werd deze corner goed ingeschat door Jim Peters, die beheerst in 1 keer de 3 – 0 scoorde. DVSG probeerde wel het tij te keren, maar de Roda verdediging stond haar mannetje en echte kansen werden er niet weggegeven. In de 42e minuut scoorde aanvoerder Stijn Gradussen met een goed geplaatste kopbal in de verre hoek en helaas voor de 16 jarige keeper van DVSG onhoudbaar. Met 4 – 0 ging iedereen naar de thee om het strijdplan voor de 2de helft verder in te vullen. In de 2de helft kon Roda'28 het nivo van de 1ste helft niet meer bereiken, maar desondanks werd er toch nog 2x gescoord. In de 71e minuut nam Maikel Kraan een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied, hij schoot de bal beheerst en laag in de verre hoek binnen. In de 85e minuut viel het laatste doelpunt in deze voor Roda'28 mooie wedstrijd, er was een goede steekpass van Noud Perlo op Bram Versteeg, die door zijn snelheid de verdedigers er uit liep, alleen voor de keeper speelde hij de bal breed op Daan Willems, die ook mee gesprint was en die kon simpel in het lege doel de 6 – 0 binnen schieten. Door deze overwinning blijft Roda'28 weliswaar op de 5e plaats staan, maar de aansluiting op de bovenste 4 is kleiner geworden. De komende 2 zondagen zijn er geen wedstrijden voor Roda'28 en zondag 30 oktober is er weer een thuiswedstrijd tegen SVHA uit Herveld-Andelst.