Foto: Twan van der Zandt
Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verliest van Groesbeekse Boys

Algemeen

DRUTEN - DIO'30 heeft wederom niet kunnen winnen in de 3e klasse D.

Voor de derde wedstrijd op rij werd er niet gescoord. Groesbeekse Boys deed dit in de beginfase wel waardoor er met 1-0 werd verloren. Na zijn goede invalbeurt van vorige week en blessure van Arthur van den Eeckhout begon Sam Jacobs in de basis. DIO'30 begon net als voorgaande weken met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Echte kansen waren er nog niet maar bij de eerste de beste aanval aan de andere kant was het wel raak. Na een overtreding op Davy van Verseveld op het middenveld had de verder uitstekend leidende scheidsrechter moeten fluiten voor een vrije trap maar hij liet doorspelen. Daar wist Groesbeekse Boys optimaal van te profiteren want de bal werd snel naar voren geschoten en Dave Kleijnen kon van dicht bij een voorzet van Ronnie van Rens binnenschieten.

Zo overkwam DIO'30 wat het juist had moeten voorkomen tegen deze tegenstander die nu achterover kon leunen en gokken op de counter. DIO'30 was de rest van de wedstrijd bijna constant in balbezit en in de aanval. DIO'30 probeerde het vanaf de zijkant en ook met een aantal schoten van afstand. Maar helaas stond doelman Jeffrey Hoogenbosch telkens op de goede plek om de gelijkmaker te voorkomen uit schoten van Jan Willem Jeurissen, Michel Falize en Juul Janssen. Een kopbal van Davy van Verseveld ging over het doel. Aan de andere kant kreeg Ronnie van Rens een goede kans maar Nick Degen wist een grotere achterstand te voorkomen. Daarna was Jan Willem Jeurissen nog een aantal malen gevaarlijk, ging bij Groesbeekse Boys een schot van Bram de Bruin hoog over en leverde een kopbal van Davy van Verseveld niet meer op dan een corner.

In de slotfase van de eerste helft leek er toch een mogelijkheid voor DIO'30 te komen. Nadat Jeffrey Hoogenbosch een schot van Michel Falize wist te pakken pakte hij daarna de bal voor de tweede maal op wat door de scheidsrechter terecht werd bestraft met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Het schot van Michel Falize eindigde echter in de muur en toen de bal opnieuw voor het doel kwam wist de Groesbeekse doelman een kopbal van Sam Jacobs te pakken waardoor de rust werd bereikt met een 0-1 tussenstand. In de tweede helft ging DIO'30 door met aanvallen. Dit leverde al snel een grote kans op. Een goede voorzet van Franco Kleinschiphorst werd door Bob Stevens met het hoofd teruggelegd op Sam Jacobs die daarna in kon schiten. Helaas stond weer Jeffrey Hoogenbosch in de weg die zich voor de bal gooide en pas na een blessurebehandeling weer verder kon. Iets later werd een schot van Bob Stevens geblokt waardoor DIO'30 de zoveelste corner mocht nemen die wederom geen resultaat opleverde.

Een half uur voor tijd werd Bob Stevens vervangen voor Niek Vriesema. Groesbeekse Boys was gevaarlijk met een kans voor Luuk Eikholt die gekeerd werd door Nick Degen, maar daarna kon DIO'30 er weer uitkomen en verder gaan met aanvallen. Een goede voorzet van Franco Kleinschiphorst werd voor het doel door iedereen gemist, een schot van Davy van Verseveld ging over en een schot van Sam Jacobs werd gekeerd door Jeffrey Hoogenbosch. Een kwartier voor tijd was er een grote kans voor Davy van Verseveld, maar zijn kopbal werd wederom gekeerd door Jeffrey Hoogenbosch. In de slotfase leek DIO'30 er niet meer in te geloven. De aanval werd wel gezocht maar echte kansen kwamen er niet meer. Ook was er even een fase waarin Groesbeekse Boys wat langer voor het doel van DIO'30 was te vinden en zelfs dicht bij de 0-2 was. Rens Hubers schoot op de lat en in de blessuretijd wist Nick Degen een schot van Luuk Eikholt te pakken. Even daarvoor was Lars van Mill nog in het veld gekomen voor Sam Jacobs maar ook dit bleef zonder resultaat. De vroege tegentreffer en het uistekende keeperswerk van Jeffrey Hoogenbosch zijn DIO'30 uiteindelijk fataal geworden.

DIO'30 moet met 4 punten uit 4 wedstrijden nu genoegen nemen met een plaats in de ruime middenmoot. Union is nog zonder puntverlies gevolgd door het eveneens nog ongeslagen Groesbeekse Boys. Komende zondag komt Vitesse'08 uit Gennep op bezoek. Die ploeg staat met 9 punten op de derde plaats. Het is te hopen dat er dan wel gescoord wordt. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Door Twan van der Zandt