Lopen door akkers tijdens de Beuningse O
Lopen door akkers tijdens de Beuningse O Foto: Ger Loeffen

Beuningse Oeverwal Loop biedt uniek en vernieuwend parcours

Algemeen

BEUNINGEN - De Beuningse Oeverwal Loop biedt ook dit jaar weer een uitgebreid wandel- en hardloopprogramma voor jong én oud. De jaarlijkse loop heeft een geheel nieuwe opzet. Deelnemers zullen tijdens de editie van 18 september kennismaken met een gevarieerd parcours, dat nagenoeg geheel onverhard is. Dat betekent lopen door en over uiterwaarden, stranden, akkers, bosgrond en een boomgaard.

Er is veel veranderd ten opzicht van vorige edities. De start en finish zijn bij Het Dijkmagazijn Beuningen. Wandelaars kunnen vanaf 9.00 uur starten voor diverse afstanden. De jongere kinderen starten om 10.00 uur met een hardloopcross van 250 meter. Vervolgens vertrekt de jeugd voor een afstand van 1.500 meter en kunnen de volwassenen kiezen uit een loop van 5 of 12 kilometer.

Wandelen
Wie de natuur en gebiedscultuur liever wandelend verkent, kan deelnemen aan wandelparcoursen van 5, 14, 21 of 25 kilometer. Een gedeelte van de routes voert over landerijen van particulieren, die door tijdelijke bruggetjes met elkaar verbonden worden en enkel tijdens de Beuningse Oeverwal Loop voor publiek toegankelijk zijn.

Voor meer informatie over de Beuningse Oeverwal Loop en inschrijven voor een van de onderdelen, zie: www.beuningseoeverwalloop.nl.