Beun
Beun Gemeente Beuningen

Raadsleden Beuningen shoppen ideeën bij inwoners

Algemeen

BEUNINGEN - Woensdagavond 5 oktober organiseert de gemeenteraad van Beuningen een politieke ideeënmarkt. Een markt waarop inwoners en ondernemers ideeën direct aan de man kunnen brengen bij raadsleden. Zijn raadsleden enthousiast over een idee dan kunnen zij dit adopteren en via een motie inbrengen bij de begrotingsraad op 8 november.

De politieke ideeënmarkt is bedoeld om de inwoners en ondernemers van de gemeente op een creatieve wijze te betrekken bij de besluitvorming van de gemeenteraad. Het is een plek waar inwoners en ondernemers ideeën kunnen voorleggen aan gemeenteraadsleden die Beuningen mooier, groener, veiliger of socialer maken. De gemeenteraad vindt hierbij vooral het contact met inwoners en ondernemers belangrijk. De opzet van de politieke ideeënmarkt is eenvoudig: wie zich aanmeld, krijgt een kraam op de ideeënmarkt met daarop zijn of haar naam en het onderwerp van het idee. Raadsleden 'shoppen' vrijblijvend op de markt en gaan in gesprek om te zien of er wat van hun gading tussen zit. Het is aan de bedenker om een bezoekend raadslid te overtuigen van zijn of haar idee. Hierna kan het idee geadopteerd worden door het raadslid. Is er een 'match', dan wordt een marktformulier getekend en ingeleverd bij de marktmeester, de burgemeester. Hierna werkt het raadslid samen met de bedenker van het idee aan het opstellen van een motie.

De politieke ideeënmarkt vindt plaats op woensdag 5 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur in de hal van het gemeentehuis in Beuningen, Van Heemstraweg 46. Belangstellenden kunnen zich aanmelden vóór maandagmiddag 3 oktober 16.00 uur aan via griffie@beuningen.nl.